Salibandy

Ruotsi murskasi Suomen naisten MM-salibandyssa

Julkaistu:

Suomi pelaa lauantaina salibandyn naisten MM-pronssista Tshekkiä vastaan. Suomi hävisi Västeråsissa välierässä Ruotsille murskaavasti 2-10 (1-3, 0-2, 1-5).

Suomi aloitti välierän ennakkoluulottomasti, mutta jätti hyvistä paikoistaan maalit tekemättä. Malin Dalbjer sen sijaan vei Ruotsin johtoon karattuaan maalivahti Hanna Petterssonin avauksesta hyvän Suomen tilanteen jälkeen, ja kohta Emelie Lindström teki 2-0 Suomen maalivahti Jonna Mäkelän harhasyötöstä.

Kaksoset Karoliina ja Elina Kujala nostivat Suomelle vastaiskusta tasoituksen, mutta vielä ennen erätaukoa kolahti taas omissa. Karolina Widarin laukaus muutti suuntaa ja painui Suomen maalin etukulmaan, 1-3.

Toisessa erässä Karolina Widar pommitti Sara Kristofferssonin tarjoilemasta nopeasta vapaalyönnistä 4-1, ja nytkin erän viimeisellä minuutilla tapahtui kun puolustaja Malin Eriksson sijoitti takakulmaan 5-1.

Tämän jälkeen kolmas erä oli Ruotsin näytöstä. Puolustaja Anna Vartiainen kiskaisi Suomen toisen osuman ja tilanteeksi 2-9.

- Ei voitu paremmillemme mitään, Suomen kakkosvalmentaja Jari Oksanen myönsi.

- Tahtotila tänne tultaessa oli hyvällä mallilla ja haluttiin haastaa Ruotsi, mutta uskonasiat eivät riittäneet, kun hävittiin aika paljon paremmalle joukkueelle.

Suomen pelisuunnitelmana oli karvata maltillisesti, puolustaa huolella ja hakea vastaiskuja sekä yrittää pitää peli mahdollisimman pitkään tasaisena.

- Suunnitelmamme kuitenkin alkoi murentua jo alkuvaiheessa, eikä päästy missään vaiheessa horjuttamaan Ruotsin itseluottamusta.

Suomi on voittanut kaksi naisten maailmanmestaruutta, mutta viime vuosina Ruotsi on alkanut kiriä karkuun.

- Uusi nousu vaatii aika isoa remonttia nais- ja tyttösalibandyymme ihan sarjasysteemeistä alkaen, myös Salibandyliiton koulutuspäällikkönä työskentelevä Oksanen sanoi.