8 viiniä, joissa on hyvä hinta-laatusuhde – listalla on myös ”paras hanaviini” - Viinit - Ilta-Sanomat

8 viiniä, joissa on hyvä hinta-laatusuhde – listalla on myös ”paras hanaviini”

Nämä viinit antavat todella vastinetta euroille.

Lauantai-illan pizza-aterian juomaksi käy vaikkapa Zenato Bardolino. Se on tällä hetkellä monikäyttöisin laatikkoviini.

3.9. 14:15

Keskivertokin kävisi, mutta priimaa pukkaa. Miksi tyytyä vähempään?

Paras pelipaikka: Jalkapallossa arvostetaan kymppipaikkaa. Myös Baglietti Prosecco No.10 Extra Dry (14,98 € / 90 pistettä) edustaa tyylinsä parhaimmistoa. Vastaleivottu juurileipä ja päärynänkuori luovat mainion kokonaisuuden.

Paras pikkuinen: Vaatimattomuus kaunistaa ja saattaa nostaa Australian myydyimmäksi roseeviiniksi. 2020 Jacob’s Creek Le Petit Rosé (11,99 € / 89 p.) on aiempaa hapokkaampi, rapean kypsä ja punaherukkainen.

Paras piikki: Ei Honda, vaan 2020 Stift Klosterneuburg Rosé (12,86 € / 89 p.). Se todistaa Burgenlandin monipuolisuuden eli ei vain makeita viinejä. Kukkea, ylikypsän persikkainen tyyli sopii kuivaan suutuntumaan. Stift tarkoittaa myös kynää ja kärkeä.

Paras kirjailija: Jos meillä oli Marton Taiga ja Outsider, niin Saksassa kirjoitti seikkailuja jo paljon ennen Hitlerin valta-aikaa Karl May. 2020 Karl May Pinot Noir (15,98 € / 91 p.) panee varttuneen väen nostalgiseksi. Rheinhessenin punavini yhdistää hapankirsikkaa, savulihaa ja kirsikkaa. Linturuoat tai kasviskuskus maistuisivat.

Paras Tarzan: Talttumaton Tarzan on romaanisarjan paras. Apinamies panee sakemannit polvilleen. Chileläinen 2015 Indómita Gran Reserva Carignan (11,49 € / 90p.) tekee kunniaa nimelleen. Tumma lajike on omiaan ankkaruokien kumppanina. Mesimarja, kirsikka ja karpalo johtavat häkellyttävään tasapainoon.

Paras seuraava: Punaviinin nimi voi toki tarkoittaa myös läheistä, mutta 2016 Próximo by Marques de Riscal (10,99 € / 89 p.) kannustaa ottamaan toisenkin lasillisen.

Voimakas, eksoottinen kukka tuoksuu. Riojan maku on puolestaan jäntevän metsämustikkainen ja juuresmainen. Loistava yleisviini liharuoille, mutta myös tuhdit kasvispadat sopivat.

Paras hanaviini: Suomalainen syö pizzaa ja pastaa. Mikä sopii viiniksi? Viilennetty 2020 Zenato Bardolino (39,90 € 3 l / 90 p.) sopii. Minulla on aina ollut pehmyt paikka bardolinoille niiden keveyden ja rapeuden takia. Tämä on tällä hetkellä monikäyttöisin ja siten paras laatikkoviini.

Viikon viini

2020 Leth Zweigelt Rosé (13,78 €, 90 pistettä)

Monet tähdenlennot kiitävät viinitaivaalla aina siihen asti, kun seuraava vuosikerta ei enää täytäkään annettua lupausta. Todellisia tähtiä ovat viinit, joihin on kenellä vain varaa. Todellisia tähtiä ovat ne viinit, jotka ovat jatkuvasti laadukkaita.

Itävallan Niederösterreich on viinialueena tunnettu siitä, että hinnat ovat kohdallaan tarjottuun laatuun nähden. Lethin roseeviini on tästä erinomainen esimerkki. Metsämansikkainen ja verigreippinen tyyli sopii eritoten kasvisruoille etnisistä vokeista aina eurooppalaisiin uunipaistoksiin.

Pisteet

50–69 huono

70–79 välttävä

80– 84 tyydyttävä

85–89 hyvä

90–94 erinomainen

95–100 klassikko

Lue lisää: Parhaat viinit lihoille ja kaloille – mukana ”hämmästyttävän edullinen” löytö

Lue lisää: Kauppojen myydyimmät oluet – yksi on ehdoton ykkönen

Lue lisää: ”Kyykkyviineistä” löytyy nyt laatua: nämä ovat parhaat edulliset viinit

Lue lisää: 11 hyvää viiniä – edullisista pikku­pulloista löytyy loistavia valintoja

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit