Kyykkyviinien ohella kalliimpi hintaluokka kiinnostaa – kolme erinomaista tärppiä alle 15 euron viineistä - Viinit - Ilta-Sanomat

Kyykkyviinien ohella kalliimpi hintaluokka kiinnostaa – kolme erinomaista tärppiä alle 15 euron viineistä

Alkon asiakas ostaa eniten 10,00–12,49 euroa maksavia puna- ja kuohuviinejä. Valkoviineissä kuluttaja löytää useimmin mieluisan pullon hintaluokasta 9,00–9,99 euroa.

Alkon tuotteiden sijoittelustrategiassa ylimmäisille hyllyille asetellaan kalleimmat tuotteet.

21.6. 14:09

Edellä olevat tiedot perustuvat toukokuun litramääräisiin myynteihin. Jos hinta ja hyllypaikka kertovat edes vähän laadusta, niin suomalaiset sijoittavat kasvavassa määrin myös muihin kuin alahyllyn tuotteisiin. Kovin kauas suosituimmista ostoksista ei nimittäin Alkon myyntitilastojen mukaan jää hintaluokka 12,50–15,00 euroa.

Ilta-Sanomat poimi viimeksi mainitusta alle 15 euron hyllyltä kolme suositusta.

Septima Tierra Los Chacayes Malbec 2019 (14,95 euroa)

Oivallinen malbecista valmistettu argentiinalaisviini: aromissa kirsikkaa, luumua, vaniljaa ja vadelmia. Ystävälliset tanniinit tuovat tummahedelmäiseen makuun kahvimaisia piirteitä. Grillattua naudan kuvetta lautaselle.

Mud House Sauvignon Blanc 2020 (14,98 euroa)

Jos tuore vuosikerta kehittyy samansuuntaisesti kuin upeaksi osoittautunut 2018, niin tätä viiniä kannattaa hankkia myös varastoitavaksi vuodeksi tai kahdeksi. Nuorekas herukkaisuus taittunee näin hillitymmäksi. Aromaattisessa tuoksussa on myös limetin ja greipin pirteyttä. Kuiva ja hapokas, karviaismainen maku. Myös 1,5 litran hanapakkauksessa saatavilla.

Collavini Il Manzoni (13,40 euroa)

Slovenian ja Itävallan kainalossa toimivan italialaisen perheyrityksen kuohuviini erottuu hintaluokassaan tusinaproseccoista ja -spumanteista. Kuiva, pienikuplainen viini tarjoilee päärynää, persikkaa, limettiä ja omenaa tyylikkäästi. Incrocio manzoni -rypäleitä 51 prosenttia ja chardonnayta 49 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit