Viikon arkiruoat perheelle alle 50 eurolla: Maistuva lihaloota vain paranee seuraavana päivänä - Viinit - Ilta-Sanomat

Viikon arkiruoat perheelle alle 50 eurolla: Maistuva lihaloota vain paranee seuraavana päivänä

Merimiespihvi hautuu lageroluessa uunin kuumuudessa parin tunnin ajan.

Julkaistu: 6.2.2017 13:34

Ruokalan Sanna Mansikkamäen simppeleillä ohjeilla perheesi syö alle viidelläkympillä viikossa.

IS Ruokala antaa vinkit viikoittain arkisiin, edullisiin ja helppoihin resepteihin.

Annosten hinnat on laskettu pääraaka-aineen mukaan olettaen, että kodin ruokakaapista löytyvät perustuotteet, kuten öljyt, mausteet ja jauhot.

Katso koko arkiviikon ruokavinkit alle viidelläkympillä – maanantaista perjantaihin.

Aloita viikko merimiespihvillä. Ohuiksi leikatut naudan paistisuikaleet paistetaan voissa ja laitetaan perunoiden sekä sipulin kanssa uunivuokaan muutamaksi tunniksi yhdessä lageroluen kanssa. Lopputuloksena on mehukas uuniruoka koko perheen makuun. Tee samalla tupla-annos ja syö ruokaa vaikka kaksi päivää. Se paranee vain uudelleen lämmittäessä.

Siivoa jääkaapin vihanneslokero kerran viikossa. Pilko juureksia ja muita kasviksia pellille ja paahda ne maukkaiksi.

Porkkana tuo hummukseen väriä ja makua. Voit lisätä siihen myös muuta juuressosetta esimerkiksi punajuurta. Edullisimmin valmistat hummuksen kuivatuista kikherneistä, jotka ovat ensin liotettu ja sitten keitetty.

Viikon kasvisruokapäivään sopivat hyvin vegetacot, jotka maistuvat myös lihansyöjille. Monet kauppojen uutuuskasvisproteiinit ovat todella maukkaita. Ruokatoimittaja valmisti vegetacot tällä kertaa Oumph! -kasvisproteiinipaloista, jotka ovat koostumukseltaan aivan kananfileepalojen oloisia.

Valmiiksi timjamilla maustettuja paloja maustetaan ohjeessa vielä meksikolaisittain ja lisukkeena tarjoillaan avokado-hernetahnaa ja kasviksia. Ranskankerma on helppo korvata esimerkiksi kaurasta tehdyllä ranskankermalla.

Arkiruoanlaitossa voi hyvin käyttää pakastekalaa. Tutki pakastealtaan tarjontaa ja yllätyt mitä kaikkea siltä löytyykään. Valmiiksi kuutioidut lohipalat sopivat hyvin keittoruokiin. Thaicurrylla maustettu keitto on maukas ja valmistuu nopeasti pakastekalasta. Keitto onnistuu myös pakastealtaan ahvenfileistä tai vielä edullisemmasta seitistä.

Silloin tällöin on saatava siskonmakkarakeittoa. Helpota ruoanlaittoa entisestään ja hyödynnä vihannesosaston uutuustuotteita. Tuorekset-soppasuikaleet ovat valmiiksi viipaloituja kasviksia, jotka sopivat helpottamaan ja nopeuttamaan arkiruoanlaittoa.

Maanantai

4 hengen annos 12,90 euroa

Tiistai

4 hengen annos 8,50 euroa

Vegetacoissa maistuvat kasvikset ja maustetut Oumph! -palat, jotka maistuvat aivan kanalle.

Keskiviikko

4 hengen annos 9,50 euroa

Curry-kalakeitto on maustettu thaimaalaisittain.

Torstai

4 hengen annos 9,90 euroa

Värikkäässä siskonmakkarakeitossa on runsaasti kasviksia.

Perjantai

4 hengen annos 6,90 euroa

Sanna Mansikkamäki on valmistanut Ilta-Sanomien lukijoille ruokaa jo yli 10 vuoden ajan. Arkiruoka, helpot ja nopeat ohjeet sekä kotimaiset raaka-aineet ovat lähellä Sannan sydäntä.

Kaikkiruokainen ruokatoimittaja saa inspiraationsa syömällä ravintoloissa kotimaassa ja ulkomailla, pitämällä silmät auki ja sydämen avoimena uusille ruokatuulille.

Sannan suosikkiraaka-aineita ovat luomumunat, juustot, kotimaiset juurekset, laadukas pasta, riistaliha ja kotimaiset kalat.

Katso viikottaiset arkiruokaohjeet tämän linkin alta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit