Viinit

Graavilohelle ja ravuille:Château de la Jaubertie 2009, 9,58 e

Julkaistu:

Hugh Rymanin moderni lounaisranskalainen luomuviini Château de la Jaubertie 2009, 9,58 e, kuuluu grillijuhliemme vakiovalintoihin. Sauvignon Blancin, Sémillonin ja Muscadellen sekoitus on parhaimmillaan nuorena ja raikkaana. Se toimii mainiona tunnelmanvirittäjänä grilliä sytytellessä ja loistavana kumppanina ruokaisille salaateille. Vuosien kokemuksella tiedämme, että se on myös mallikas rapuviini.

Kuiva ja kevyehkö maku on raikkaan hedelmäinen, happorakenne on pehmeä. Hedelmäinen jälkimaku on kevyesti ruohomainen ja yrttinen.

Suosittelemme viiniä graavilohelle, joka grillataan paksuina viipaleina ja tarjotaan runsaan salaatin kanssa. Juoman ruohoaromit sointuvat hyvin kasvisten ja yrttien kanssa ja raikastavat lohen rasvaisuutta. Nautitaan suurina kulauksina.

Nina ja Pekka Koiranen