Viikon olut: Nimikkolasistaan tunnettu belgialainen erikoisuus

Belgia tunnetaan olutmaana muun muassa siitä, että jokaiselle – tai no ainakin melkein jokaiselle – oluelle löytyy oma nimikkolasinsa.

29.4. 8:45

Browerij Bosteels Pauwel Kwak

88 pistettä

Kun 2020-luvulla oluen harrastuksekseen keksinyt nuori sukupolvi kuolaa craft-sanan perään, nyt jo keski-iän ohittaneet muistelevat esimerkiksi Pauwel Kwakia. Tiedättehän sen puutelineeseen ripustetun lasin, johon kaadettiin punertavankuparista olutta? Se oli 1980-luvulla jotain muuta kuin mihin oltiin totuttu. Sen tilaaminen aiheutti puheensorinaa pubissa. Käytännöt vaihtelivat, mutta lasia vastaan piti yleensä jättää pantti. Joskus katossa roikkui kenkiä merkkinä lasilainasta.

Alun perin lasi ripustettiin postivankkureiden koukkuun. Kuskit eivät saaneet poistua ajopelinsä luota pysähdyspaikoilla, joten Dendermondessa kekseliäs majatalonpitäjä kehitti heille lasin, joka pysyi pystyssä seuraavaan tankkauspisteeseen.

Meripihkainen Kwak on hyvä miksaus ison teollisen prosessin puhtautta ja pienelle panimolle ominaisempaa särmää: mausteita ja hedelmää, makeutta ja katkeruutta. Maussa on nättiä nugaata.

Valmistusmaa: Belgia.

Alkoholipitoisuus: 8,4 %.

Saatavuus: Alko ( 4,45 euroa), olutravintolat.

Ruokasuositus: Paistettua ankanmaksaa, parmankinkkuun käärittyä endiiviä.

95–100: klassikko, 90–94: erinomainen, 85–89: hyvä, 80–84: tyydyttävä, 70–80: välttävä, –69: huono

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit