Grillattu naudanrinta kaipaa vierelleen lasillisen Porterrieriä - Oluet - Ilta-Sanomat

Grillattu naudanrinta kaipaa vierelleen lasillisen Porterrieriä

Julkaistu: 10.7. 8:40

Porterrieri saattaa muuttaa joidenkin käsitystä portterista.

Panimoyhtiö Tuju Porterrieri

90 pistettä

Muuan olutsommelier kuvaili sosiaalisessa mediassa Porterrieriä jotensakin siten, että se on kaikkein englantilaisin Suomessa pantu portteri. Hän oli varmasti jäljillä, sillä suhteellisen maltilliseen kantavierteeseen pannussa oluessa oli paljon makua, täyteläistä, jo sinällään katkeruutta luovaa maltaan paahteisuutta ja lisäksi hiukan hedelmäisyyttä, jotka leimaavat monia mietoja brittiporttereita.

Pohditaan kuitenkin vielä hetki. Pikemmin Porterrieri on makumaailmaltaan amerikkalaistyylinen portteri. Tuoksussa on reilusti maltaan paahtoa. Maussa runsas paahto saa aikaa suklaisia vivahteita. Lämmitessään lasissa mausta irtoaa myös hiukan havuisia, toffeemaisia ja lakumaisia vivahteita. Yhtä kaikki mainio olut Lappeenrannasta.

Valmistusmaa: Suomi.

Alkoholipitoisuus: 5,3 %.

Saatavuus: Vähittäistavarakaupat, olutravintolat.

Ruokasuositus: Grillissä savua saanut naudanrinta.

Pisteet: 95–100: klassikko, 90–94: erinomainen, 85–89: hyvä, 80–84: tyydyttävä, 70–79: välttävä, 50–69: huono.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit