Sinebrychoffin 200-vuotisjuhlaolut: Panimomestari haki lisämakua Espoon metsästä

Julkaistu:

Viikon olut
Sinebrychoffin 200-vuotisjuhlaolut näyttää lasissa kultaiselta lagerilta. Sellaisestahan panimo on hyvin tunnettu.
Sinebrychoff 1819

89 pistettä

Värin ei kuitenkaan kannata antaa muokata ajatuksia liikaa. Kun on saatettu tietoon, että vierrettä on ruokittu sekä lager- että villihiivalla, odotukset oluesta ovat vähintäänkin sekavat. Usein villihiivakannat ovat paremmin kotonaan lämpimissä asteluvuissa viihtyvien hiivakantojen seurassa. No, ei näköjään pelkästään niin. Jo tuoksu vie ajatukset Sinebrychoffin panimon synnyinseudusta reilusti kauemmas. Sokkotestissä arvaus menisi moderniin, belgialaistyyliseen olueen, jonka panossa olisi hyödynnetty mahdollisesti samppanjahiivaa. Runsas hiilihappoisuus kantaa mantelimaista ja ruohoista makua siten, että maltaisuus maistuu vain lievästi makealta. Hapokkaassa jälkimaussa voi aistia hivenen happamuutta.

VTT:llä jalostettu villihiiva (Saccharomyces paradoxus) on panimon mukaan peräisin Espoon Oittaalta, tammen kaarnasta. Poikkeuksellisesta valmistustavasta tuli poikkeuksellisesti yksi lisäpiste.

Valmistusmaa: Suomi.

Alkoholipitoisuus: 5,5 %.

Saatavuus: Vain yksi tuotantoerä jakelussa, joka kohdistunee etenkin vähittäistavarakauppoihin.

Ruokasuositus: Sinisimpukat merimiehen tapaan.


Pisteet: 95–100: klassikko, 90–94: erinomainen, 85–89: hyvä, 80–84: tyydyttävä, 70–79: välttävä, 50–69: huono.

Korjattu 20.10. 2019 viimeisestä kappaleesta lyöntivirhe. Kyse villihiivasta, ei viilihiivasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt