Espressopavut todella maistuvat japanilaisen panimon oluessa

Julkaistu:

Viikon olut
Espressopapujen lisääminen oluen keittovaiheessa ei ole ennenkuulumatonta, mutta japanilainen panimo on luonut stoutiinsa poikkeuksellisen voimakkaan kahvin tuoksun ja maun.
Hitachino Nest Espresso Stout

90 pistettä

Japanilaisista panimoista Kiuchi lienee maan megapanimoiden jälkeen tunnetuin Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Se ei tyydy kotimaassaankaan näkymättömiin markkinointikeinoihin. Esimerkiksi Tokiossa näkyy panimon baareiksi muokattuja pakettiautoja, joista myydään olutta halukkaille.

Espresso Stout on melko lailla nimestä syntyvien mielikuvien kaltainen: läpikuultamaton väri, voimakas kaakaon tuoksu ja hurja, suklainen maku. Voimakkaasti paahdetussa maussa on myös pirteyttä antavaa herukkaisuutta ja vaniljaa. Tummanpuhuvaan suklaisuuteen yhdistyvä katkeruus vie ajatukset suklaalevyjen 80-prosenttisesta pitoisuudesta kertoviin leimoihin. Iso ja haastava olut.

Valmistusmaa: Japani.

Alkoholipitoisuus: 7,0 %.

Saatavuus: Alko (4,98 euroa), olutravintolat.

Ruokasuositus: Suklaa.


Pisteet: 95–100: klassikko, 90–94: erinomainen, 85–89: hyvä, 80–84: tyydyttävä, 70–79: välttävä, 50–69: huono.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt