Mikkellerin baari avautuu lauantaina Helsingissä – nauttisitko panimon oluen aamiaiseksi?

Julkaistu:

Viikon olut
Tanskalainen menestystarina Mikkeller laajentaa lonkeronsa tänä viikonloppuna Helsinkiin, jossa avautuu yrityksen viideskymmenes baari.
Mikkeller Beer Geek Breakfast

92 pistettä

Sitä ennen on hyvä pohtia hetken verran aamiaisen merkitystä.

Onko aamiainen päivän tärkein ateria? Siitä lausutaan vuorovuosina erilaisia näkemyksiä. Aamupuuron nimeen vannoneetkin saivat taivasteltavaa tällä viikolla, kun ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen antoi Helsingin Sanomissa ymmärtää, ettei pelkällä puurolla pitkälle pötkitä, vaikka kuinka ripottelisi päälle marjoja.

Entäpä hiukan nestemäisempi aamupuuro? Tuskin Laatikaisen listalla korkealla, mutta olutmaailman isot pojat ovat yhdysvaltalaisen Foundersin jälkimaniningeissa kehitelleet innolla omia aamiaisoluitaan. Niin myös tanskalainen Mikkeller. Sen Beer Geek Breakfast on kaurahiutalevetoinen stout, jota nauttiessa tulee samalla korvanneeksi aamukahvin ja suklaa-annoksen. Jos tällainen paahtuneen maltainen ja läpikuultamattoman musta eväs tökkii aamutuimaan, kannattaa avata pullo vasta illan tullen ja nauttia hitaasti aamua kohden. Voi olla viisaampi ratkaisu.

Valmistusmaa: Tanska/Norja (valmistusmaa on matkan varrella vaihdellut).

Alkoholipitoisuus: 7,5 %.

Saatavuus: Alko (8,20 euroa, rajallisesti saatavissa).

Ruokasuositus: Ruisleipä ja mustamakkara.Pisteet: 95–100: klassikko, 90–94: erinomainen, 85–89: hyvä, 80–84: tyydyttävä, 70–79: välttävä, 50–69: huono

Ota kantaa

Oletko juonut olutta aamiaisen yhteydessä?

Kyllä joskus 44% Kyllä usein 10% Vaikea sanoa 6% En ole 41%
Ääniä yhteensä 501

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt