Mattsson päästi oluet varastosta – kauraisa olut vakuuttaa tasapainollaan

Julkaistu:

Viikon olut
Mattssonin pannuista alkoi vihdoin tulla myyntiin olutta.
Mattsson Oat Pale Ale

88 pistettä

Syyskuussa 2017 minulla oli ilo vierailla ensimmäisten joukossa Mattssonin panimossa. Se sijaitsee Hartwallin panimon sisällä Lahdessa. Panimon tarkoitus oli ja on hypätä craft-trendiin Hartwallin keittokokoja pienemmillä panoksilla.

Menikin sitten puolisentoista vuotta, kunnes Mattsson katsoi olevansa valmis julkiseen arviointiin panimon omalla etiketillä: tämä Oat Pale Ale oli yksi panimon kolmesta ensimmäisestä julkistuksesta. Imperial Porter tuli vaivihkaa jo hiukan aiemmin, ja nyt kesällä 2019 kauraisan alen lisäksi ilmestyi Sour Ale. Kiirehtimisen sijasta harkittua pohdintaa, useita koekeittoja ja täsmäosuman odottelua?

Miltä maistuu Oat Pale Ale? Lasissa olut näyttää kirkkaalta, meripihkaiselta. Tuoksussa mennään sordiino päällä. Kosiskelevan humalahyökkäyksen sijasta lasista nousee maltillisesti hedelmäkaramellia ja sitrusta. Oluen reseptiikassa on poikkeuksellisen selvästi haettu tasapainoa makeuden ja humalan katkeruuden välillä. Kuten yleensäkin, kaura luo Mattssoninkin olueen pehmentävän ja tasapainottavan tunnelman. Maltaiseen makuun on pirskoteltu sitrusta ja hentoa yrttisyyttä. Vastaansanomattoman puhdas olut, josta keskusteltaessa veikkaan käytettävän myös vähättelevää ilmaisua ''teollinen''.

Valmistusmaa: Suomi.

Alkoholipitoisuus: 5,5 %.

Saatavuus: Olutravintolat, vähittäistavarakaupat.

Ruokasuositus: Hampurilainen.


Pisteet: 95–100: klassikko, 90–94: erinomainen, 85–89: hyvä, 80–84: tyydyttävä, 70–79: välttävä, 50–69: huono

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt