Oluet

Perinteiseen vehnäolueen tottunut saattaa nyt yllättyä

Julkaistu:

Viikon olut
Vehnäoluet sisältävät totutusti niukasti humalaa, joka toimii lähinnä suojaavana ja makeutta tasapainottavana elementtinä. Tämän viikon vehnäolut on toista maata.
Laitilan Tuomas Hopfenweizen

87 pistettä

Elokuussa 2018 Suomenlinnan Panimon terassilla maistettuna Tuomas Hopfenweizenin katkeroiden määrä mietitytti. Liikaa vai sopivasti? Liikaa, jos ajatellaan perinteistä vehnäolutta. Sopivasti kai, jos vehnäoluiden väljästi määritellystä alakategoriasta puhutaan. Nimi Hopfenweizen kielii humalan käytöstä, ja olihan humalaa runsaasti testierässä.

Kun olut varsinaisesti julkaistiin alkusyksystä, sen katkeruus ja kuivuus tuntuivat loiventuneilta. Oli havainto oikea tai väärä, niin ehkä suussa maistunut loivennus oli paikallaan. Samea, kellertävänoranssi väri kertoo suodattamattomuudesta. Tuoksun hento hedelmäisyys ja yrttisyys tulevat hiivan käymistuotteina. Maussa on perisaksalaiseen weizeniin nähden katkeroita tuntuvasti enemmän,mutta suupielet eivät käänny irvistykseen, eivätkä posket mene lommolle katkeruudesta. Ilmeisesti olut on jokseenkin loppuun asti käytetty. Rakenteeltaan se on yllättävänkin kevyt. Suuta kuivaava jälkimaku jättää hiukan sitruksen makua suuhun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paulanerin juoja saattaa yllättyä.

Valmistusmaa: Suomi.

Alkoholipitoisuus: 5,5 %.

Saatavuus: Vähittäistavarakaupat, olutravintolat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ruokasuositus: Soveltuu aperitiiviksi.


Pisteet: 95–100: klassikko, 90–94: erinomainen, 85–89: hyvä, 80–84: tyydyttävä, 70–79: välttävä, 50–69: huono

Valmistusmaa korjattu15.10.2018..

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt