Oluet

Lontoolaispanimo palasi ESB:n alkulähteille

Julkaistu:

Viikon olut
Fuller's & Friends -sarjassa on palattu Extra Special Bitterin juurille.
Fuller’s Rebirth

92 pistettä

Alun perin Fuller's ESB lanseerattiin 1969 nimellä Winter Beer. Nimi muuttui pian, ja 1971 ESB:stä tuli läpivuotinen olut. Nyt yhdessä bristolilaisen Moor-panimon kanssa Fuller's on pannut ESB:n, jonka inspiraationa on ollut alkuperäinen resepti.

Optic-mallaslajiketta on 90 prosenttia, kristallimallasta kolme ja maissilastuja seitsemän prosenttia. Humalalajikkeita on kotimaan lisäksi tilattu Australiasta, Sloveniasta ja Yhdysvalloista (challenger, goldings, northdown ja target). Jälkihumaloinnissa on käytetty challengeria ja northdownia. Kuivahumalointi on hoidettu goldingsilla käymisastiassa ja vielä myöhemmin jälkikäymisen aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tässä jälleensyntymisessä voi aistia, mitä Hammersmithin Salutationissa seurassani ollut Michael Jackson tarkoitti joskus 1980-luvun lopussa, kun hän nuuhkaisi tuoretta ESB-pinttiä ja lausui itsekseen sanat ''Cooper's Marmalade''. Appelsiinin tuoksu ja maku sekä pippuriset humalat tulevat tässä jälleensyntymisessä selvästi esille. Maltainen maku on tasapainoinen, monikerroksinen ja pitkäkestoinen. Suuhun jää loivasti katkeroituva, tuoreiden humalaöljyjen sävyttämä jälkimaku.

Pullosta tarjoiltuna hiilihappoisuus on runsaampi kuin ESB:n kohdalla on yleensä tottunut.

Valmistusmaa: Englanti.

Alkoholipitoisuus: 5,9 %.

Saatavuus: Alko (4,25 euroa), olutravintolat.

Ruokasuositus: Lammaskebabit jogurttikastikkeen kera.


Pisteet: 95–100: klassikko, 90–94: erinomainen, 85–89: hyvä, 80–84: tyydyttävä, 70–79: välttävä, 50–69: huono.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt