Oluet

Nestemäistä mämmiä – pääsiäisen perinne-eväs oivassa muodossa

Julkaistu:

Viikon olut
Laitilan 10 000 litran panokseen on kumottu 285 rovetta mämmiä. Siinä olisi Juha Miedollakin, maan tunnetuimmalla mämmifanaatikolla tekemistä.
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Mämmi Cream Stout

88 pistettä

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas markkinoi 2009 mämmioluttaan maailman parhaana ja ensimmäisenä lajissaan. Kymppi Maukkaat Oy:n mämmiä viskattiin noin 200 kiloa sadan hehtolitran mäskäyskattilaan. En erityisesti pitänyt siitä, koska kirjoitin näin:

''Tuoksu on maltainen, mutta jokin on toisin kuin yleensä mallasta korostavissa oluissa. Se jokin lienee mämmin antama panos. Maltaista tuoksua täydentävät lievästi vihannesmaiset piirteet ja häivähdys toffeeta. Ohut suutuntuma korostaa juotavuutta. Kun humalan katkeruus ja mämmin imelyys kohtaavat, törmäys on ihan suotava, mutta samalla se on myös kauniisti ilmaistuna haastava: suuhun se jättää bitterisen, jopa hiukan pistävän jälkimaun. Hauska kuriositeetti.''
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt samainen panimo on lanseerannut mämmioluensa cream stoutina. Sanaparille antaa katetta oluen sisältämä laktoosi. Niukalti kermatoffeinen ja vahvemmin kahvilta tuoksuva. Mämmistä tulevaa rukiin makua on hillitysti. Suklaisuus on enemmän pinnassa. Sen kanssa laktoosi pelaa hyvin yhteen. Oiva juotavuus verrattuna panimon kolmeen aiempaan mämmiolueen.

Valmistusmaa: Suomi.

Alkoholipitoisuus: 5,5 %.

Saatavuus, Vähittäistavarakaupat, olutravintolat, Alko (4,61 euroa).

Ruokasuositus: Suklaiset jälkiruoat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt