Maltaista makua Moskovasta

Julkaistu:

VIIKON OLUT
Moskovalainen olut yrittää maihinnousua Suomeen. Ensimmäinen lanseeraus vaikuttaa lupaavalta.
Moskovskaya Pivovarennaya Kompaniya (Mosbrew) Hamovniki Venskoe

87 pistettä

Hamovniki Venskoe on wieniläistyylinen lager. Kaunis, kirkas meripihkainen väri. Karamellimaltainen, hiukan viljamainen ja kukkainen tuoksu. Maussa on häivähdys toffeeta. Suuhun jää kermainen, toffeemaltainen maku ennen mietoa humalan katkeruutta. Varsin tasapainoinen ja puhdas esitys oluttyylissä, johon ei totta vie ole tämän vuosituhannen alussa kohdistettu erityisen suurta mielenkiintoa.

Hamovniki on vanha venäläinen tuotemerkki. Nimellä on kaupattu olut noin 150 vuotta. Vuonna 2010 Moscow Brewing Company hankki itselleen Hamovniki-tavaramerkin oikeudet. Venäläisellä ja yhdysvaltalaisella rahalla pystyyn pantu panimo aloitti toimintansa 2008 Moskovan reunamilla. Yhtiö mainostaa olevansa Venäjän nykyaikaisin panimo. Se panee omien tuotemerkkiensä ohella lisenssisopimuksella useita muita oluita, kuten Oettinger, Faxe ja Carling. Panimon premium-oluet pakataan upeasti. Linjakkaissa pulloissa on tyylitellyt repäisykorkit.

Valmistusmaa: Venäjä.

Alkoholipitoisuus: 4,5 %.

Saatavuus: Syyskuun alussa 2015 jakelun piirissä oli parikymmentä vähittäistavarakauppaa pääkaupunkiseudulla ja muutama olutravintola.

Ruokasuositus: Grillattua kassleria ja bataatti-pinaattipyreetä.Pisteet:

95–100: klassikko

90–94: erinomainen

85–89: hyvä

80–84: tyydyttävä

70–80: välttävä

–69: huono

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt