Paastokauden oluessa tuoksuu savu ja terva

Paaston ajaksi kehitetty bambergilainen savuolut ravitsee ja virkistää.

27.3.2015 7:02

Aecht Schlenkerla Fastenbier

92 pistettä

Savumaltaan tuoksu on kevyempi ja vähemmän vaativa kuin panimon märzenissä ja talvisessa bockissa. Vakosamettimaisessa maussa savun alta nousee esille tervainen vivahde, hiukan tummia hedelmiä ja karamellia. Juotavuus on hämmästyttävä. Pitkä, palvikinkkumainen jälkimaku. Mahonginruskea. Savumaltaiden lisäksi keittoon lisätään savustamatomia pilsnermaltaita. Hallertaulla ja spaltilla humaloitu. Viikon pääkäymisen jälkeen Fastenbieriä kypsytetään kaksi kuukautta panimon kellareissa.

Valmistusmaa: Saksa.

Alkoholipitoisuus: 5,5 %.

Saatavuus: Alko, olutravintolat.

Ruokasuositus: Bamberger zwiebel eli jauhetulla lihalla täytetty sipuli.

Lue lisää pääsiäisoluista.

Katso video kanadalaismiehen olutpaastosta.

 

95–100: klassikko

90–94: erinomainen

85–89: hyvä

80–84: tyydyttävä

70–80: välttävä

–69: huono

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit