Hapanmaitotuote oluessa ei toiminut – nyt islantilainen panimomestari tuli Suomeen panemaan yuzulla ja tyrnillä maustettua olutta - Ruokauutiset - Ilta-Sanomat

Hapanmaitotuote oluessa ei toiminut – nyt islantilainen panimomestari tuli Suomeen panemaan yuzulla ja tyrnillä maustettua olutta

Vantaalla alettiin aamutuimaan panna suomalais-islantilaista yhteistyöolutta.

28.10.2016 15:15

Suomenlinnan Panimon tirehtööri Jussi Heikkilä kutsui islantilaisen Borg Brugghúsin panimomestarin Árni Theodor Longin vierailulle. Tarkoituksena on luoda yhdessä suomalais-islantilainen olut. Panohommat alkoivat perjantaiaamuna Vantaalla.

Itse asiassa kaksikko pani olutta samoissa tiloissa jo vuosi sitten, mutta sitä eivät kuluttajat päässeet nauttimaan. Islantilaisen hapanmaitotuotteen lisääminen keittoon ei osoittautunut hyväksi ideaksi.

– Nyt vedämme enemmän varman päälle, islantilaisvieras kertoi pitäessään käsissään kahta pulloa, joilla maalaistyylinen saison-olut maustetaan.

Saisonin voi ainakin kuvitella kestävän tyrnin ja yuzu-sitruunan maut.

Mallasta maalaisolueen.­

Päivän oluenpanourakan jälkeen oluenpanijat siirtyivät Helsingin Kaapelitehtaalle, jossa alkoi tänään kolme päivää kestävä Olut Expo 2016 -tapahtuma. Viime vuoden tapahtumassa kävijät pääsivät tutustumaan Borgin olueen, jonka tuotannossa lampaan ulosteella oli merkittävä osa. Tuolloin Ánri tyynnytteli epäuskoisempia sillä, että papanoita ei ole pantu pulloon vaan oluenpanossa käytetty mallas kuivattiin poltettujen jätösten savussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit