Syötkö taskulämmintä munaa? Asiantuntija kommentoi: ”Siitä vaan!” - Ruokauutiset - Ilta-Sanomat

Syötkö taskulämmintä munaa? Asiantuntija kommentoi: ”Siitä vaan!”

Kananmuna on eväs, joka on helppo ottaa mukaan vaikka käsilaukkuun. Munan säilyvyysasia on kuitenkin kinkkinen.

Keitetty kananmuna kulkee eväänä usein jopa repun tai käsilaukun pohjalla.

12.9.2015 10:40

Keitetty kananmuna on kelpo eväs. Kananmuna on helppo ottaa mukaan, ravinteikas ja sen voi kuoria tarpeen tullen vaikka bussipysäkillä.

Keitetyn kananmunan säilyvyydestä ollaan monta mieltä. Joku kuljettaa kananmunan aina takuuvarmasti kylmävaraajan kera, kun joku säilöö munan laukun pohjalle huoneenlämpöön sellaisenaan.

Elintarvikehygieniayksikön ylitarkastaja Annika Pihlajasaari Evirasta ottaa kantaa keitetyn kananmuna säilytykseen.

– Keitetyt kananmunat tulisi mielellään säilyttää jääkaapissa. Itselleni ei tulisi mieleenkään säilyttää keitettyjä kananmunia huoneenlämmössä.

Pihlajasaaren mukaan kuorimattomat kananmunat voi hätätapauksessa säilyttää myös huoneenlämmössä.

– Tarkkoja aikoja kananmunan säilymiselle ei ole.

Kananmunan syömäkelpoisuuden voi testata Pihlajasaaren mukaan aistinvaraisesti.

– Arvioikaa muna aistinvaraisesti. Jos muna on ulkonäöltään, tuoksultaan ja maultaan ok, niin siitä vaan!

Pilaantumisen huomaa todennäköisesti aistinvaraisesti, Pihlajasaari summaa.

– Ruokamyrkytyksen vaara nousee, jos kananmuna on kuorittu ja sitä on kosketeltu käsin.

Kuorittu kananmuna säilyy heikommin kuin kuorimaton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit