Outo yhdistelmä toimii kuin veitsi voissa – samppanjaa ja ruisleipää!

Julkaistu:

Yllättävä yhdistelmä?
Ruisleipää ja viiniä. Kuulostaa oudolta makuyhdistelmältä, mutta se toimii.
Kun suositun Muru-ravintolan ravintoloitsija ja Suomen tunnetuimpiin sommeliereihin kuuluva Samuil Angelov kertoi työkavereilleen menevänsä pitämään leipäviikolla tastingia, jossa yhdistetään viinit ja ruisleipä, hän sai naurua osakseen.

– Sanoin, että hei, sitähän tekin syötte työajan jälkeen illalla kotona. Voikkari ja pari lasia viiniä.

Angelov yhdisteli ennakkoluulottomasti supisuomalaista ruisleipää ja viinejä Fazerin tilaisuudessa.


– Rukiinen leipä ja maltainen olut sopivat yhteen, mutta viinin nyanssit sopivat myös rukiiseen. Viini on raikkaan hedelmäinen, kun siihen yhdistää esimerkiksi suomalaisia juureksia. Molemmat ovat myös maataloustuotteita ja lähtevät pellolta, hän muistuttaa.

Yksi Angelovin yhdistelemistä makupareista oli Ruinartin rosésamppanja sekä Fazerin paahto ruis, jonka päällä oli jokirapua, kurkkua ja omenalla maustettua ruoanlaittojogurttia.


– Paahtoleivästä tulevat mieleen ravut, ja paahtoleivästä tulee mieleen briossi. Se sopii hyvin samppanjan kanssa, siksi laitoin nämä pariksi.

Yhdistelmä toimii kuin lusikka keittoon. Kannattaa kokeilla erimerkiksi napostelupaloina pitopöytään tai illanviettoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt