Sami Tallberg kaappasi Ruokateko 2015 -tittelin - Ruokauutiset - Ilta-Sanomat

Sami Tallberg kaappasi Ruokateko 2015 -tittelin

Villiruokakouluttaja ja keittiömestari sai tunnustusta Muoto2015-gaalassa.

Sami Tallberg on tunnettu villiruokaosaamisestaan.­

3.9.2015 7:35

Muoto2015-sivujen mukaan Ruokateko 2015 -voittajaksi on valittu Sami Tallberg.

Tallberg kertoo sivuilla voittotunnelmiaan seuraavasti.

– Voitto tuntuu tosi hyvältä. On mahtavaa, kun villiruoka noteerataan tällä tasolla. Villiruuassa on niin paljon mahdollisuuksia. On hienoa olla viestin viejänä tässä asiassa. Toivon, että koko Suomen kansa innostuu villiruoasta, ettei tämä jää vain ohimeneväksi ilmiöksi.

Tallbergin mukaan työssä on parasta, kun pääsee toteuttamaan erikokoisia ja erilaisia catering-tapahtumia ympäri maailmaa.

– Ihmisten positiivinen vastaanotto villiruokaa kohtaan tuntuu erityisen palkitsevalta. On myös hienoa tavata ihmisiä eri aloilta. Pidän tiedon jakamisesta ja levittämisestä. Järjestän myös villiyrttikursseja, joilla mennään luontoon opettelemaan villiyrttien tunnistamista ja keräämistä. Kerätyistä kasveista ja niiden eri osista valmistetaan herkullisia ja ravitsevia ruokia.

Tallbergin on vaikea nimetä yhtä rakkainta projektia.

– Kaikki lapset ovat yhtä rakkaita. Villiyrttikirja on yksi. Siitä on otettu jo kuudes painos. Olen tehnyt työkeikkoja viiteentoista eri maahan ja vienyt niihin villiyrttien ilosanomaa. Tansanian entinen pääkaupunki Dar es Salaam, New York ja Suomen Lappi ovat puhuttelivimmat paikat, joissa olen työskennellyt.

Raadin perusteluiden mukaan Tallbergin tekemä työ suomalaisen ruokakulttuurin ja puhtaan, luonnossa kasvavan ravinnon parissa on noussut monipuolisen ruoka-alan ammattilaisen tavaramerkiksi.

– Tallberg on lahjakas ja luova yrittäjä, joka tekee työtään rennolla ja hyvällä asenteella, raatilaiset sanovat.

Muoto2015 -raadin tuomaristossa olivat Aller Media Oy:n toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä, Koti ja keittiön päätoimittaja Jutta Ylä-Mononen, Divaanin päätoimittaja Jenny Brandt, Luovi Oy:n toimitusjohtaja Kari Korkman, Royal Ravintoloiden yksi omistaja Mia Saari, Teollisuustaiteen Liitto Ornamon Toiminnanjohtaja Salla Heinänen, Vallila Interiorin viestintäpäällikkö Lotta Lappalainen sekä Tekstiilitaiteilija Vuokko Nurmesniemi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit