Thornbridge-panimo avaa ravintolan Helsinkiin - Ruokauutiset - Ilta-Sanomat

Maineikas brittipanimo aikoo avata ravintolan Helsinkiin

Englantilainen panimo avaa ravintolan Helsingissä yhdessä suomalaisten yhteistyökumppaniensa kanssa.

Yrittäjä Mikki Nyman, Delifox Ravintoloiden Markku Orasmaa, Captol Investin Teemu Lehto, Thornbridgen panimon toimitusjohtaja Jim Harrison, Thornbridgen Simon Webster ja Brew Seekerin Janne Lehtinen puuhaavat uutta olutravintolaa Helsinkiin.­

17.8.2015 13:09

Thornbridge tuo ravintolan Helsinkiin yhteistyössä panimon tuotteiden maahantuonnista Suomessa vastaavan Brew Seeker Oy:n emoyhtiön Captol Invest Oy:n kanssa. Sopivan kiinteistön etsinnät on käynnistetty ja ravintolan ovien on määrä aueta talvella.

– On upea päästä työstämään tällaista projektia yhden olutmaailman innovatiivisimman ja mielenkiintoisimman panimon kanssa, Captol Invest Oy:n toimitusjohtaja Teemu Lehto sanoo.

Palkittu panimo

Kymmenvuotista taivaltaan tänä vuonna juhlistavan Thornbridge-panimon oluet ovat voittaneet yli 350 palkintoa kansallisissa ja kansainvälisissä kisoissa. Panimon tunnetuin olut on Jaipur IPA.

– Oman ravintolan aukaiseminen Englannin ulkopuolella on mitä hienoin tapa juhlistaa merkkivuottamme. Meistä oluen valmistus on hauskaa, ja on aina upeaa, kun uudet tahot pääsevät nauttimaan tuotoksistamme, toimitusjohtaja Jim Harrison sanoo julkisuuteen toimitetussa tiedotteessa.

Thornbridge on yksityinen yritys, joka panee olutta hieman alle kolme miljoonaa litraa vuodessa. Derbyshirestä, Bakewellin kylästä kotoisin oleva panimo on perustettu alun perin Thornbridge Hall -kartanoon, jossa sen omistaja vielä tänäkin päivänä asuu ja valmistaa olutta.

Thornbridgellä on kymmenen pubia Sheffieldissä ja sen liepeillä.

Olut Expo -tapahtuman järjestäjänä tunnettu yrittäjä Mikki Nyman on valittu Thornbridge-ravintolan ravintoloitsijaksi.

Vastaavalla konseptilla, yhdessä amerikkalaisen panimon kanssa toimii Helsingissä jo Tommyknocker Craft Beer Bar. Se perustuu myös yhteistyöhön Captol Investin kanssa. Samaan tapaan skottilainen Brewdog avasi ravintolan Helsinkiin viime talvena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit