Alle puolet suomalaisista kokkaa lämpimän ruoan joka päivä kotona

Julkaistu:

 

Alle puolet suomalaisista valmistaa lämpimän ruoan joka päivä kotona. Lisäksi joka toinen päivä lämmintä ruokaa valmistaa vain noin joka kolmas.

Arkiruuanlaitossa suomalaisia askarruttavat etenkin ruoan maustaminen ja aterian valinta. Myös kokolihaa haluttaisiin käyttää enemmän, jos aikaa ja osaamista olisi enemmän.

Nämä tiedot selviävät Maggin tekemästä tutkimuksesta.

Vastaajista 17 prosenttia kertoo valmistavansa lämmintä ruokaa harvemmin kuin kerran viikossa. Joka neljäs mies kertoo kokkaavansa lämmintä ruokaa kotona vain kerran viikossa tai harvemmin.

– Arkiruuanlaiton esteet liittyvät usein kiireeseen. Ruoan pitää valmistua nopeasti ja onnistua kerralla. Silloin lämpimän ruuan kokkaaminen voi tuntua aikaavievältä tai liian riskialttiilta, markkinointipäällikkö Tuija Suvanto Suomen Nestléltä pohtii.

Arkiruuanlaitossa suomalaiset kokevat haastavimmaksi vaiheeksi ruuan maustamisen sekä aterian valinnan. Maustamisen ilmoitti melko tai erittäin haastavaksi 41 prosenttia ja aterian valinnan 39 prosenttia tutkimukseen vastanneista suomalaisista. Kolmanneksi haastavimmaksi vastaajat kokivat oikean kypsyysasteen löytämisen (38 %).

Myös liharuokien valmistuksessa haastavinta on maustaminen (41 %) ja oikean kypsyysasteen löytäminen (38 %).

Vastaajista 42 prosenttia kertoo valmistavansa ruokaa tuoreesta lihasta muutaman kerran viikossa. Eri liharuuista jauhelihaa ja kanaa valmistetaan eniten. Lapsiperheissä liharuokia ja etenkin kanaa ja jauhelihaa valmistetaan enemmän kuin yhden tai kahden aikuisen talouksissa.

Tutkimuksen teetti Maggi. Sen toteutti TNS Gallup tammikuussa 2011.