Ruokauutiset

Entisestä Michelin-tähtiravintolasta tulee K17

Julkaistu:

Suomen ensimmäisiin Michelin-tähden paikkoihin kuulunut George luo taas nahkansa. Jos ennen on naitettu viinejä ja ruokia, nyt naitetaan cocktaileja ja ruokia. Helsingin Kalevankatu 17:ään avattava ravintola K17 tekee sen.

Suomen ensimmäisiin Michelin-tähden paikkoihin kuulunut George luo taas nahkansa. Jos ennen on naitettu viinejä ja ruokia, nyt naitetaan cocktaileja ja ruokia. Helsingin Kalevankatu 17:ään avattava ravintola K17 tekee sen.

Georgen vanhoihin tiloihin tulevan ravintolan erikoisuutena ovat eri ruoka-annoksille suunnitellut minicocktailit.

- Ruoka-annoksien mukana tulee neljän sentin cocktail. Inspiraation lähteenä on voinut olla itse ruoka, cocktail, tunnelma tai makumaailma. Minicocktailin ja ruoan yhdistelmä on uusi ja hauska tapa nauttia ruokailusta, ja sen tarkoituksena on herättää keskustelua pöydissä, baarimestari Timo Siitonen lupailee.

Keittiöpäällikkö Matti Jämsenin (kuvassa) mukaan K17:n ideana on toisaalta tulkita klassikkoannoksia uudella tavalla ja toisaalta tarjota makumatkoja ympäri maailmaa eri ruokaperinteisiin.

- Käytämme puhtaita, laadukkaita raaka-aineita - emme puolivalmisteita.

K17 avataan kuun lopussa. Paikalla aiemmin toiminut

George meni konkurssiin vuonna 2009. Vajaan vuoden ajan sen tiloissa ehti toimia modernia intialaista keittiötä edustanut Saffron. Michelin tähden ravintola George sai keittiöpäällikkö Markus Aremon aikana 2004 ja vuoden ravintolaksi se valittiin 2005.

Myös tulevan K17:n Matti Jämsen niitti kunniaa 2005, kun hänet valittiin vuoden kokiksi. Seuraavaksi hän tavoittelee Bocuse d'Or -kisan voitto ensi tammikuussa. Jämsen tuli kuudenneksi kisan Euroopan karsinnassa viime kesänä.

Timo Siitonen on puolestaan tullut tunnetuksi A21 Cocktail Loungen yhtenä osakkaana ja baarimestarina. A21-baari äänestettiin maailman parhaaksi baariksi WorldsBestBars-sivuston internetäänestyksessä runsas vuosi sitten.