Maailman vahvin olut syntyi Skotlannissa

Julkaistu:

Maailman vahvin olut on syntynyt. Skotlantilaisen BrewDog-panimon oluessa on vahvuutta hämmästyttävät 32 tilavuusprosenttia.

Maailman vahvin olut on syntynyt. Skotlantilaisen BrewDog-panimon oluessa on vahvuutta hämmästyttävät 32 tilavuusprosenttia.

Aiempi ennätys oli saksalaisten nimissä. Schorschbräu-nimisessä oluessa on alkoholia 31 tilavuusprosenttia. Samalla skottipanimo löi aiemman raskaan sarjan mestarin, amerikkalaisen Sam Adams Utopias -oluen seitsemällä prosenttiyksiköllä.

BrewDog kertoi torstaina kunnianhimoisen projektinsa tuloksesta. Tactical Nuclear Penguin -niminen mallaspaukku vie panimon mukaan oluen aivan uudelle tasolle. Panimon edustajat kertoivat, että ennätysolut on roima, epäkunnioittava ja kompromisseja kaihtava.

Panimo kutsuu oluttaan über imperial stoutiksi. Oluen pohjana on puolitoista vuotta sitten pantu kymmenprosenttinen imperial stout. Sitä kypsytettiin kahdeksan kuukautta Arran-saaren viskitynnyrissä.

Sen jälkeen olut siirrettiin toiseksi kahdeksaksi kuukaudeksi Islay-tynnyriin. 16 kuukauden jälkeen olut siirrettiin jäätelötehtaaseen 20 pakkasasteeseen

kolmeksi viikoksi.

Alkoholi jäätyy matalammissa lämpötiloissa kuin vesi. Jäätyneestä oluesta poistettiin vähitellen jäätynyttä vesikerrosta. Lopulta jäljelle jäi jääkuutio, joka sisälsi hurjasti konsentroitunutta olutta.

Olutta tuotettiin 500 pulloa. Niistä puolet ovat kaupan 33 euron hintaan. Loput myydään 275 eurolla. Samalla ostaja saa panimon osakkeen.

Panimo suosittelee, että sen ennätysvahvaa olutta kulutetaan vastuuntuntoisesti samaan tapaan kuin hienoa viskiä tai Frank Zappan musiikkia.

Useita BrewDogin miedompia oluita on saatavissa Suomesta.