Kansanedustajilla on nyt ikioma olutseura - Ruokauutiset - Ilta-Sanomat

Kansanedustajilla on nyt ikioma olutseura – valtava kiinnostus!

Yksi olutseuran perustajajäsenistä on vihreiden Touko Aalto.

Julkaistu: 27.5.2015 8:19

Edustkuntaan on perustettu olutseura.

Perustamiskokouksessa olivat paikalla muun muassa kokoomuksen Jaana Pelkonen, keskustan Mikko Kärnä ja vihreiden Touko Aalto, joka toimi kokouksen puheenjohtajana.

Aalto on kommentoinut Eduskunnan Olutseuran (EOS) perustamista omilla facebook-sivuillaan.

– Seuran tarkoituksena on edistää olutkulttuuria Suomessa sekä nostaa oluen arvostusta ja tuntemusta. Haluamme myös edistää oluen vastuullista kuluttamista ja kertoa alkoholinkäytön aiheuttamista terveyshaitoista.

Beerhighway -facebooksivuilla Aalto tarkentaa lisää olutseuran perustamisesta ja toiminnasta.

– Eduskunnan Olutseura on vastapainoa varsinaiselle eduskuntatyölle, mutta samalla kulttuuriteko, jolla haluamme edistää olutkulttuuria Suomessa. Aiomme järjestää tastingeja, luentoja, vierailuja ja tapaamisia. Pyrimme hyvään ja rakentavaan dialogiin aihepiirin ympärillä. Toinen puoli toiminnastamme on edistää alkoholin vastuullista kuluttamista. Tulemme tekemään yhteistyötä muun muassa terveysjärjestöjen kanssa. Toki taustalla on myös alkoholilainsäädännön kokonaisuudistus, ja haluamme tuoda saman pöydän ääreen kaikki aihepiiristä kiinnostuneet.

Aallon mukaan olutseuran toiminta käynnistyy pian.

– Meillä on järjestäytymiskokous kesäkuun alkupuolella. Kokoamme kahdeksanhenkisen hallituksen, jossa kaikki eduskuntaryhmät tulevat olemaan edustettuina. Kokoukset tulevat kuitenkin olemaan avoimia kaikille. Kiinnostus olutseuraa kohtaan on täällä eduskunnassa ollut todella suurta: kun tänään laitoimme sisäisessä jakelussa kutsun perustamiskokoukseen, saimme saman tien noin neljältäkymmeneltä henkilöltä viestin, että asia kiinnostaa.