Hartwallin suku liittyi Saimaan Juomatehtaan omistajiin

Hartwallin suku omistaa nyt vähemmistöosuuden mikkeliläisestä pienpanimosta.

15.4.2015 5:00

Saimaan Juomatehdas on laajentanut rahoitus- ja omistuspohjaansa. Saimaan Juomatehdas Oy ja Micro Beverage Holding Oy Ab sopivat viime viikolla rahoitusjärjestelystä, jonka tuloksena Hartwallin suvun omistamasta Micro Beverage Holding Oy Ab:sta tulee yhtiön vähemmistöomistaja.

Suunnatun osakeannin seurauksena Saimaan Juomatehtaan rahoitus- ja omistuspohjat laajenevat. Juomatehtaan enemmistöomistajana jatkaa mikkeliläinen perheyritys Oxa Oy. Järjestelyllä halutaan tukea yhtiön kehitystä.

Panimoyhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 1,8 miljoonaa euroa.

Hartwallin suku kiinnostunut pienpanimoista

Micro Beverage Holding Oy:n enemmistöomistaja on K. Hartwall Invest Oy Ab. Sijoitusyhtiö on seurannut pienpanimoalan kehitystä jo jonkin aikaa. Hartwall on jo vuosia jaellut Saimaan Juomatehtaan oluita.

– Saimaan Juomatehdas on volyymiltaan yksi Suomen merkittävimmistä pienpanimoista, joka on investoinut tuotantolaitteisiin ja henkilöstöön mittavasti. Haluamme panimon nykyisen johdon ja henkilöstön kanssa viedä yhtiötä eteenpäin. Tarkoituksena on yhdessä jatkaa edesmenneen Pertti Oksan elämäntyötä sen ansaitsemalla tavalla ja hengessä, K. Hartwall Investin toimitusjohtaja Victor Hartwall lausui.

Pertti Oksa aloitti oluen pientuotannon vuonna 1995 perustamalla Mikkeliin pienpanimo Naapurin. Panimotoiminta laajeni Lappeenrantaan 1999, jossa yritys toimi nimellä Saimaan Panimo. Yritys muutti nimensä Saimaan Juomatehtaaksi 2011. Panimo on toiminut myös nimellä Saimaan Olut.

Saimaan Juomatehtaan tuotteet menestyivät hyvin viime viikolla Helsinki Beer Festivalin yhteydessä järjestetyssä olut- ja siiderikilvassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit