Suomalaiset juovat 4-5 kuppia kahvia päivässä - amerikkalaisia kehotetaan samaan - Ruokauutiset - Ilta-Sanomat

Suomalaiset juovat 4-5 kuppia kahvia päivässä - amerikkalaisia kehotetaan samaan

Terveysviranomaiset ovat ottaneet kantaa kahvinjuonnin määrään Yhdysvalloissa. Suomalaisella kahvinjuojakansalla on suositukset lähes kohdillaan.

Suomalaiset kuluttavat vuosittain noin 50 miljoonaa kiloa kahvia­

24.2.2015 14:18

Uusimmissa terveysviranomaisten kannanotoissa on nyt puututtu poikkeuksellisesti amerikkalaisten kahvinjuontiin, kertoo Washington Post.

Kahvinjuonnin haitallisuuden korostamisen sijaan suosituksissa korostetaan kahvista saatavia terveyshyötyjä. Terveysriskejä juontiin liittyy, jos kahvia nautitaan vain kolmesta viiteen kuppia päivässä. Sen sijaan viiden kahvikupillisen juontiin on yhdistetty useita terveyshyötyjä kuten pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja 2 tyypin diabetekseen.

– Kahvilla on paljon terveyshyötyjä. Erityisesti hyötyä on, kun juot enemmän kuin pari kupillista päivässä, sanoi yliopistoprofessori Miriam Nelson.

Kohtalaisena kulutuksena pidetään kolmesta viiteen kahvikupillisen juomista päivittäin. Yhdysvaltojen maatalousministeriön tietojen mukaan amerikkalaiset juovat kahvia vain noin kupillisen päivässä. Myös muualla kuin Yhdysvalloissa, ihmiset juovat vähemmän kuin kohtalaisia määriä kahvia päivittäin.

Artikkelissa muistutetaan, että kahvin määrä ei välttämättä ole yhteydessä terveyteen niin että kahvilla parannettaisiin sairauksia. Näyttöä terveysvaikutuksista kuitenkin on. Viralliset suositukset kahvin nauttimisesta päivitetään Yhdysvalloissa myöhemmin tänä vuonna.

Pohjoismaissa juodaan eniten kahvia maailmassa henkeä kohden, 8-10 kg paahdettua kahvia vuodessa. Paahtimoyhdistyksen mukaan suomalaiset ovat maailman innokkainta kahvinjuojakansaa. Kulutamme vuosittain noin 50 miljoonaa kiloa kahvia, mikä tarkoittaa keskimäärin 4-5 kupillista jokaisen suomalaisen päivittäin nauttimana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit