Ruokauutiset

Ohratärkkelyksestä tuli ase

Julkaistu:

Hartwall otti uuden aseen käyttöönsä taistelussa oluen markkinaosuuksista. 
Hartwallilta tuli postia. Kuusi tölkkiä olutta ja saatekirje sekä rintamerkki, jossa seisoo teksti "Täysmallasrakastaja".

Tiedotteessa Hartwall kertoi selvittäneensä, tunnistavatko suomalaiset täysmallasoluen. Olutpakkausten ainesosaluettelot eivät yksiselitteisesti paljasta, onko kyseessä täysmallasolut vai ei.

Täysmallasoluessa kaikki käytetty ohra on mallastettua. Suomessa tuotetaan valtava määrä olutta, jossa mallastetun ohran lisäksi raaka-ainepohja sisältää ohratärkkelystä.

Se, että olut täysmallasolutta, ei tee siitä automaattisesti parempaa kuin olut, jonka panemisessa on hyödynnetty myös muita tärkkelyslähteitä, kuten raakaviljaa, riisiä ja maissia.

Hartwallin tiedotteen mukaan täysmallasoluen ja tärkkelyksellä jatketun oluen tärkein ero on maku: täysmallasoluen maku on täyteläisempi ja runsaampi kuin ohratärkkelyksellä jatketun oluen "vetisempi" maku, Hartwall valistaa.

Ohratärkkelyksen käyttöön on useita syitä. Ohratärkkelys on halvempaa kuin mallastettu ohra. Se myös ohentaa oluen rakennetta ja sitä myöten makua. Se antaa samalla panimomestarille työkalun, jolla pysytään tasaamaan esimerkiksi raaka-aineista aiheutuvia laatueroja.

Kuluttajakyselyn mukaan lähes puolet vastanneista kertoi, ettei tärkkelys ole hyvän oluen ainesosa. Miltei yhtä moni oli tietämätön, mitä tärkkelys oluessa merkitsee.

Lähes kaikki kyselyyn vastanneet (90 %) olivat sitä mieltä, että pakkauksesta tulisi käydä ilmi, mikäli olutta on jatkettu ohratärkkelyksellä.

Miksi Hartwall halusi kertoa tästä nyt? Sillä on suuri tarve muistuttaa, että kerran maan ylivoimaisesti myydyin olut Lapin Kulta on täysmallasolut - mitä se ei aina ole ollut.

"Lapin Kulta on yksi harvoista isoista suomalaisista oluista, jossa käytetään ainoastaan ohramallasta, eli se on käytännössä kokoluokkansa ainoa kotimainen täysmallasolut", Hartwall tiedottaa.

Markkinaosuuskilvassa Hartwall on jäänyt kauas Sinebrychoffista, joka kaapannut noin puolet mietojen alkoholi- ja virvoitusjuomien markkinasta. Hartwall ja Olvi käyvät tasapäistä kisaa oluissa, siidereissä ja lonkeroissa. Markkinaosuuksista ei ole ollut tarjolla luotettavaa tietoa sen jälkeen kun Kilpailuvirasto lopetti tutkimusyhtiö Nielsenin kassavirtoihin perustuneen Scantrack-tutkimuksen 2008.

Hartwall herättelee nyt kuluttajia uudella taktiikalla heittäessään piikin ohratärkkelystä hyödyntävien kilpakumppaneidensa suuntaan.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Raju Temptation Island -kohtaus järkyttää somessa – oliko tämä paljastus pariskunnan yksityiselämästä liikaa?

  2. 2

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  3. 3

   Blogi: Janni Hussi osti leipää tuntemattomalle naiselle – kauppareissu sai yllättäen härskin käänteen: ”Tuli hyväksikäytetty olo”

  4. 4

   Kuusamossa timantteja lapion ulottuvilla: maaperä laajalti samanlaista kuin Etelä-Afrikassa – ”Pienten tulivuorten juuria”

  5. 5

   Rahapulassa rypevän Urheiluliiton yllätyspotkut ajoivat huippuvalmentajan ahdinkoon – ”Hyvä, kun on pystynyt syömään”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   EVS: Tämän takia Jenni Vartiainen ei käy enää uimahalleissa

  2. 2

   Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

  3. 3

   Isoisä ja aikuinen lapsenlapsi harrastivat yhteisymmärryksessä seksiä – harvinainen rikostuomio

  4. 4

   Blogi: Janni Hussi osti leipää tuntemattomalle naiselle – kauppareissu sai yllättäen härskin käänteen: ”Tuli hyväksikäytetty olo”

  5. 5

   Minna Kaupin mitta täyttyi ihmisten käytökseen: ”Se on idiotismia, jota en voi ymmärtää”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

  2. 2

   Koulussa huomattiin, ettei 10-vuotias osannut lukea eikä kirjoittaa – taustalta paljastui vanhempien järkyttävä salaisuus

  3. 3

   Nuori nainen työskenteli Lidlissä osa-aikaisena myyjänä – jakoi Instagramissa kuvia järjettömän ylellisestä elämästään: Poliisi sai rysän päältä kiinni

  4. 4

   Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

  5. 5

   Sara Forsberg lihoi 22 kiloa – sulkeutui kotiinsa ahmimaan pizzaa: ”Kaikki ympärilläni romahti”

  6. Näytä lisää