Tiesitkö, mistä Suomi Viina on tehty? - Ruokauutiset - Ilta-Sanomat

Tiesitkö, mistä Suomi Viina on tehty?

Kohta narahtelevat keskikesän valkean yön viinapullot.

Ranskalaisesta vehnästä tislatun Suomi Viinan suomalaisuutta lisää, että sitä juodaan käytännössä vain Suomessa.

12.6.2014 14:07

Suomi Viina on Suomen kolmanneksi juoduin maustamaton viina.

Ykkönen on Koskenkorva, kakkonen Leijona, jotka ovat kumpikin Altian tuotteita ja valmistetaan kotimaisesta ohrasta.

Kuinka suomalainen Suomi Viina on, sitä saattaa miettiä Suomi Viinaa nauttiva ennen kuin muut ajatukset valtaavat mielen kasteen alkaessa nousta niityiltä juhannusyön hämärtyessä.

IS kysyi asiaa jo etukäteen Suomi Viinan valmistajalta, Pernod Ricard Finlandin viestintäihmiseltä Anna Hakalalta.

- Se on suomalaista viinaa, joka on valmistettu ranskalaisesta etanolista, Hakala kertoo.

Etanoli on tislattu ranskalaisesta vehnästä. Työn tekee Ryssen Alcools, joka on Euroopan suurin omalla alallaan.

- Kaikki muut vaiheet tehdään Suomessa meidän Raision tehtaalla, Hakala jatkaa.

Näitä ovat laimennus, suodatus, tasapainotus, pullotus, pakkaaminen ja varastointi.

Suomi Viinan suomalaisuutta lisää, että sitä juodaan käytännössä vain Suomessa. Pieniä vientivirityksiä on ollut Ruotsiin ja Viroon.

Suomi Viina syntyi vuonna 1998.

Koskenkorvaa on juotu vuodesta 1953.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit