Huippukokki Tomi Björck katuu nettikirjoituksiaan: "Läppä meni liian pitkälle"

Julkaistu:

Ravintolakritiikki
Huippukokki Tomi Björck sanoo olevansa äärimmäisen pahoillaan, mikäli hänen sosiaalisessa mediassa käyttämänsä hashtagit eli tunnisteet on koettu loukkaavina.
- En ikinä halunnut loukata ketään. Se ei ole koskaan kuulunut tapoihini. Tämä on täysi inhimillinen erhe ja koen, että minut on ymmärretty väärin.

Episodi sai alkunsa, kun Helsingin Sanomien NYT-liitteen ravintola-arvostelu Brondasta ei miellyttänyt Tomi Björckiä. 

Hänen tulkittiin haistatelleen lehden kriitikolle sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnisteita #Fuckyougranny ja #loskatsuuhun.

Björck tuli kuitenkin katumapäälle ja poisti myöhemmin päivityksensä, kun tajusi, että muutkin kuin hänen ystävänsä seurasivat kommentointia. Björck myöntää, että arvostelu otti koville. Silti hän sanoo hashtagien menneen enemmänkin huonon huumorin piikkiin. Björck sanoo kokevansa, että tällä hetkellä hänen tekemisistään hakemalla haetaan epäonnistumisia.

- Kaikki minut tuntevat tietävät, että käytän sosiaalisessa mediassa hyvinkin värikästä kieltä ja huumorini on aika ronskia. Siellä on välillä hashtageja #halaamutkatki tai #korkkaritkorvissa. Luulin, että julkisuuskuvani tunnetaan niin hyvin, että tämäkin olisi ymmärretty huumorina. Tällä kertaa läppä meni selvästi liian pitkälle, Björck sanoo.

- Olen selvästi tehnyt virheen ja olen äärimmäisen nolostunut tilanteesta. Olen positiivinen ihminen, eikä tapanani ole loukata muita ihmisiä.

Björck myös korostaa, ettei ottanut NYT-liitteen arvostelua henkilökohtaisesti.

- Kyllähän näitä sattuu. Mutta myönnän, että työntekijöideni puolesta tuntui pahalta. Olemme tehneet töitä todella paljon.

Viranomaiset selvittävät
ruokamyrkytysepäilyjäBjörck joutui tänään otsikoihin myös, kun Helsingin kaupungin ympäristökeskus ilmoitti selvittävänsä ruokamyrkytystapauksia, joiden epäillään liittyneen ruokailuun ravintola Gaijinissa.

Ympäristökeskuksen mukaan ruokamyrkytykseen sairastuneet olisivat ruokailleet ravintolassa viikolla 16. Sairastuneita olisi noin 40.

Gaijin on Tomi Björckin ja Matti Wikbergin pyörittämä ravintola, joka sijaitsee Helsingin keskustassa. Björck sanoo, ettei hän voi kommentoida ruokamyrkytysepäilyjä tässä vaiheessa juuri mitenkään.

- Tällä hetkellä viranomaiset selvittävät asiaa. Minulla on ollut ravintoloita yli viiden vuoden ajan. Aina välillä on ollut joitain ruokamyrkytysepäilyjä, mutta koskaan niiden syyksi ei ole lopulta ilmennyt ruoka tai ravintola. Aina syy on lopulta löytynyt muualta.

Ympäristökeskus selvittää epidemiaa ja sen aiheuttajaa yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston epidemiologisen puolen kanssa.

Ravintola on tarkastettu epidemiaepäilyn johdosta. Ympäristökeskuksen mukaan sen toiminnassa ei todettu huomautettavaa.

Viime vuonna Helsingin kaupungin ympäristökeskus selvitti Helsingin alueella kaikkiaan yli 300 ruokamyrkytysepäilyä. Epidemioita todettiin 13.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt