Suomalainen huippukokki laittoi hittireseptin Twitteriin - katso tyhjentävä kuva kaupasta

Julkaistu:

Suosikkikokin resepti nosti yhden tuotteen ylitse muiden.
Kokki Henri Alén julkaisi maukkaan tomaattikastikkeen ohjeen Twitter-tilillään ja sai sosiaalisen median jälleen innostumaan uudesta ruoka-aineesta.

Alénin Twitterissä julkaisemat reseptit ovat aiemminkin herättäneet innokkaiden kotikokkien huomion. Tällä kertaa huomion keskipisteeksi nousi Alénin #soosiksi nimeämä tomaattimurskapohjainen kastike.

Alén neuvoi seuraajiaan käyttämään Mutti-merkkistä tomaattimurskaa, jotta kastike onnistuisi.

- Ja salaisuus on sipulin hauduttamisessa ja murskassa. Älä polta, hauduta. Siinä avain, Alén twiittasi.

Twitterissä tammikuun ensimmäisenä päivänä julkaistu ohje sai useiden kauppojen Mutti-varastot tyhjenemään. Monet Alénin seuraajat kertoivat lähikauppojen tomaattimurskien hävinneen nopeasti hyllyiltä.

Muun muassa Helsingin Herttoniemen S-marketista Mutti-murska loppui viikonloppuna.

- Menekki on lisääntynyt. Tavallinen murska on loppui viikonloppuna, mutta puramme parhaillaan uutta erää hyllyihin, S-marketin myyjä kertoi.

S-marketeissa lisääntyneeseen kysyntään pyritään vastaamaan mahdollisimman pian. Aiemmin muun muassa avokadopasta-villitys lisäsi avokadojen sekä korianterin myyntiä.

- Kun jonkin tuotteen menekki lisääntyy pitkäkestoisesti, lisäämme sen tilaamista ja teemme sille enemmän hyllytilaa, kaupasta kerrotaan.

Alenin munakkaasta tuli aikoinaan myös somehitti. Katso ISTV:n video aiheesta tästä.

Henri Alénin #soosi:


1 purkki Mutti-murskaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,6 dl oliiviöljyä
0,5 tl sokeria
0,5 dl punaviiniä

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä. Rakennat makeuden. #soosi

2. Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuuttia. Lisää mahd. punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt