9 faktaa kahvista: Näin moni suomalaisista kotitalouksista juo kahvia

Kuinka moni kotitalouksista juo kahvia? Kuinka monesta kodista löytyy kahvinkeitin?

2.12.2013 16:08

Pauligin Taloustutkimuksella teettämä tuore tutkimus paljastaa, millaisia keittimiä kodeista löytyy ja kuinka moni kahvia ylipäätään juo.

Tässä muutama nippelitieto kahvista:

1. Suomalaiset juovat kahvia eniten maailmassa. Raakakahvia kuluu 11–12 kiloa vuodessa, joka on noin 10 kiloa puhdasta kahvia. Eli vauvasta vaariin, kahvia juodaan päivittäin noin 3–4 kahvikupillista (1,25dl/kuppi). 

- Kaikissa skandinaavisissa maissa juodaan paljon kahvia. Maku miellyttää suomalaisia, suomalaiset pitävät kahvin hapokkuudesta. Kahvin juontiin vaikuttaa myös se, että ilmasto on kylmä. Kahvi on ollut sodan aikaan kortilla, ja se voi vaikuttaa myös runsaaseen kulutukseen, Paulig-instituutin koulutuspäällikkö Harri Hytönen perustelee IS:lle.

2. Tutkimuksen mukaan suomalaisista kotitalouksista kahvia juo 88 prosenttia.

3. 997 tutkimukseen vastanneista 58 prosenttia juo kahvin maidon kanssa.  31 prosenttia puolestaan juo kahvinsa mustana. Kermaa käyttää 9 prosenttia vastanneista.

4. Sokeria kahvissa käyttää 21 prosenttia ja makeutusainetta 7 prosenttia.

5. 997 otannasta kahvinsa valmistaa suodatinkahvikeittimellä 9 vastaajaa kymmenestä, kolme prosenttia käyttää pressopannua, 2 prosenttia kapselikonetta ja prosentti perinteistä kahvipannua.

6. 93 prosenttia vastanneista kertoo, että heiltä löytyy kotoa suodatinkahvinkeitin. 30 prosentilla on perinteinen kahvipannu, yhdeksällä prosentilla pressopannu ja viidellä prosentilla kahvikapselilaite. Vastanneita oli 1134.

7. 533 vastaajasta 51 prosenttia ostaa kahvinsa tarjouksesta.

8. Hytösen mukaan nousevat trendit ovat helppous ja nopeus. Eli kuluttajat hommaavat perus suodatinkeittimen sijaan kapselikoneita. Osa haluaa puolestaan jauhaa kahvipapunsa itse. Yksi nouseva trendi on vastuullisuus.

9. Tummien kahvien osuus on nousussa.

- Ne ovat tulleet jäädäkseen. Yhtenä syynä on se, että ne ovat vähemmän happamia ja tällöin monelle vatsaystävällisempi vaihtoehto, Hytönen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit