IS testasi: Tämä glögi on joulun paras - olisitko arvannut?

Julkaistu: , Päivitetty:

Liv
Glögin tuoksu kuuluu joulun odotukseen. Katso, mitä kattilaan kannattaa kaataa! 
Runsas, tyylikäs, mausteinen. Pienen kuopiolaisen perheyrityksen Loimu-glögi pieksi vaivatta jouluiset kilpailijansa. Koko IS:n glögitestin viisihenkinen raati ihastui vuoden 2013 makuun.

- Ehdottomasti paras! Rohkea ja tyylikäs, runsas maku, ylistää ammattikorkeakoulu Haaga-Helian viinikoulun johtaja Jouko Mykkänen.
 
Hän kuvailee Loimua eteenpäin viedyksi versioksi perusglögistä.

- Tätä pitää maistaa uudelleen, toteaa helsinkiläisen Ravintola Murun sommelier, alan hallitseva Suomen mestari Markku Niemi.

Ilouutinen tavoitti Loimun valmistajan auton ratista.

- Äärimmäisen loistavaa, hieno homma, ilahtuu Lignell&Piispasen toimitusjohtaja Harri Nylund.
 
Hänen äänestään kuulee, että tämän eteen on tehty töitä. Perheyritys toi ensimmäisen Loimunsa markkinoille vuonna 2008. Sen jälkeen joka vuosi on ilmestynyt uusi kausimaku. Vielä emme saa tietää, mille vuosi 2014 maistuu.

- Pidetään se pöytälaatikossa salaisuutena, Nylund myhäilee.

Toiseksi testissä tuli Blossa ja kolmanneksi Hehkuviini, joka on vuodesta toiseen Suomen myydyin glögi.
 
- Hyvä, tyylikäs kokonaisuus, kuvailee Viinipiru-blogia pitävä viinikirjailija Arto Koskelo Hehkuviiniä.
 
Huonoimmat pisteet raadilta saivat Hassel-glögi, Lumoava appelsiini-suklaaglögi ja saksalainen Glühwein.
 
- Muovi maistuu voimakkaasti. En tarjoaisi edes pahimmalle viholliselle, Ilta-Sanomien ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki toteaa Hassel-glögistä.

- Kenkälankkimainen, komppaa Koskelo.
 
Lumoava appelsiini-suklaaglögi ei myöskään nimestään huolimatta hurmannut raatia.
 
- Kuin pahveineen ja muoveineen sulatettu edellisvuoden konvehtirasia, tylyttää Mykkänen.

- Sopii konvehtipöytään, toteaa Niemi diplomaattisesti.

Raati intoutui testin lopuksi kehittelemään glögeille vaihtoehtoisia tarjoilutapoja. Niemi suosittelee kokeilemaan perinteistä valkoviiniglögiä kylmänä jäiden kanssa.
 
- Se on hyvä pohja, johon tuunata, toteaa Mansikkamäki.
- Kuin omppupomppu lämpimänä kesäpäivänä, luonnehtii Mykkänen.



Näin testattiin
  • Glögitestin raatiin kuuluivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun viinikoulun johtaja Jouko Mykkänen, Ravintola Murun sommerlier, alan hallitseva Suomen mestari Markku Niemi, IS:n toimituspäällikkö Kari Ylänne, IS:n ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki ja Viinipiru-blogia pitävä viinikirjailija Arto Koskelo.
  • Glögitesti tehtiin sokkona.
  • Raati pisteytti glögit asteikolla 4-10 ja arvioi glögit sanallisesti (tuoksu, maku, yleisarvio).

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt