Brittien ruokasivusto hehkuttaa: Helsingin ravintolatarjonta on nyt kuumimmillaan

Lue, miksi brittisivuston mukaan Helsingin ravintolatarjonta käy nyt kuumana.

A21:n tyylinäyte vuodelta 2012: Dining Verkot -annos ja Vihta-drinkki.

14.11.2013 16:24

Brittien Yahoon ruokasivusto julkaisi muutaman päivä sitten artikkelin nimellä Miksi Helsingin ravintolatarjonta on juuri nyt kuumimillaan.

Yahoon kertoo, että vaikka Helsingin kahdella Michelin-tähdellä palkittu Chez Dominique -ravintola sulkikin ovensa, löytyy Helsingistä vielä tasokkaita ravintolaelämyksiä.

Marraskuun ensimmäisenä päivänä Chez Dominiquen tiloissa aloitti uusi ravintola Sandlådan, joka on Chez Dominiquen pääkokki Toni Toivasen ja Eric Rädyn kaksi kuukautta kestävä yhteisprojekti. Kahden kuukauden ajan kokit aikovat testata omia kulinaarisia rajojaan ja kokeilla uusia ruokia, kertoo Yahoo.

Sandlådan sanoo hyvästit ranskalaiselle keittiölle ja tilalle tulee japanilaisia vaikutteita ja välimerellistä vivahdetta. Suomalaisen ruoan rajoja koetellaan siis rajusti, ilman Michelin-tähtien tuomaa painetta, selittää Yahoo.

Samanlainen irtiotto perinteisestä klassisesta ruokakulttuurista on Yahoon mukaan nähtävissä muutenkin Helsingissä. Helsingin ravintolatarjonta kuhisee nyt uusia nuoria kokkikykyjä, jotka toteuttavat Suomen ruokaperinteitä omalla tavallaan.

Yahoo listaa kiinnostaviksi ravintoloiksi Ravintola Spisin ja Groteskin.  Spisin kokit Antero Aurivuo ja Jaakko Kinnunen tekevät omanlaista pohjoismaista ruokaa - pieniä annoksia hyvillä raaka-aineilla. Maininnan saa myös kiinnostava viinilista.

Cocktailbaari A21 saa maininnan suomalaisvaikutteisesta menusta yhdistettynä cocktaileihin. Groteskin kerrotaan yhdistävän helsinkikeskeinen menu ranskalaistyyliseen ruokapaikkaan.

Suomalaiskeskeisyys on Yahoon mukaan ollut nähtävissä Helsingin ravintolatarjonnassa jo vuodesta 2000. Monet ravintolat tarjoavat omia versioitaa Helsinki-menusta.

- Joten vaikka parasta ravintolaa ei olekaan enää, niin Helsingin ravintolaelämä on kuumempi kuin koskaan, päättää Yahoo arvionsa.

Spis-ravintolan jälkiruoka-annos, jossa on prinsessa leivos jäätelöä, muruja ja ruusun terälehtiä.

Kokki Toni Toivanen Ravintola Chez Dominiquen aikoihin.

Ravintola Grotesk,

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit