Henri Alenin somemunakas villitsee - ota tästä resepti talteen - Ruokauutiset - Ilta-Sanomat

Huippukokki Henri Alenin somemunakas villitsee - ota tästä resepti talteen

Julkaistu: 29.10.2013 9:31

Sosiaalisessa mediassa käy kova kuhina huippukokki Henri Alenin twiittaamasta munakkaasta. Kokeile itse, onko tämä paras munakas, jota olet ikinä maistanut.

Henri Alen on todennut, että munakas on todellista kuninkaallisten ruokaa.

- Kananmuna yleensäkin on hieno ja monipuolinen raaka-aine. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun kammottava nälkä on kananmunalla selätetty. Munakas toimii myös mahtavana yöpalana, jos vuorotyöläisenä ei jaksa ihmeempää kotiin tultaessa värkätä, kirjoittaa Henri Alen Cocovin keittiö -nettisivustolla.

Twitterissä alkoi pienimuotoinen munakaskohu, kun Henri Alen twiittasi toissapäivänä (27.10) munakasohjeen palveluun. Alenin Twitter-tili ja päivitys poiki nopeasti paljon kommentteja

Tässä Alenin twiittaama munakasohje kokonaisuudessaan:

"Täydellinen munakas on kuohkea kuin souffle, kiiltävä ja kostea. Jos se ei ole pannulta lautaselle 50 sekunnin aikana, on se ylikypsä

1. Riko kolme munaa astiaan, lisää 0,5dl kuohukermaa. Riko rakenne haarukalla, mutta vain hieman. Mausta suolalla

2. Varaa itsellesi puuhaarukka, tai lasta jossa reijät. Näillä sekoittaessa munakasmassa menee niistä läpi ja kuohkeutuu

3. Kuumenna pannu niin kuumaksi että se savuaa. Ja nyt nopeaa toimintaa. Lisää lusikallinen voita ja heti munakasmassa pannulle.

4. Liikuta pannua rauhallisesti eteen ja taakse hellalla, samalla kokoajan sekoittaen massaa voimakkaasti puuhaarukalla.

5. Kun munakas alkaa näyttää reikäiseltä, lopeta puuharukalla sekoittaminen. Liikuta pannua edestakaisin jolloin munakas kokoontuu taas.

6. Poista liedeltä ja laita keskelle täytettä jos haluat, esim. Juustoa. Taita taskuksi ja nauti heti.

Munakkaan teko perustuu kuumaan pannuun ja munamassan liikkeessä pitämiseen. Eli nopeasti kypsytys, ja vispauksella kuohkeus."

Henri Alen kertoo oppineensa munakkaan ohjeen toiselta huippukokilta, Markus Maulavirralta.

Oletko testannut tätä ohjetta? Lähetä meille kuva munakkaastasi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit