IS testasi: Tämä halpakahvi on markkinoiden paras - löytyykö kotoa?

IS testasi markkinoiden edullisimmat kahvit. Voittiko oma suosikkisi?

Kalle Freese, Anne Pyvi, Pia Hauskaviita ja Tiina Saari pistivät edulliset kahvit järjestykseen.

18.10.2013 11:23

Kahvitarjoukset on varmin tapa houkutella suomalaiset kauppaan. IS:n asiantuntevan kahviraadin sokkotestissä löytyi markkinoiden edullisimpien kahvien väliltä huimia makueroja. Minkä kahvitarjouksen perässä kannattaa juosta? Mitä kahvia ei saa kurkusta alas edes pahimmanlaatuista kofeiinintuskaa poteva rekkamies?

- Tässä on vähän hapokkuutta ja marjaisuutta. Tästä ei jää lääkemäistä makua suuhun. Palaneen makuinen, muttei ollenkaan niin huono kuin muut, vuoden barista Kalle Freese kuvailee testivoittajaa, Rainbow'n suodatinjauhatuskahvia.

Myös muu raati oli Freesen kanssa yhtä mieltä siitä, että Rainbow'n kahvi oli testin ehdotonta parhaimmistoa. Se sai testissä muihin kahveihin verrattuna paljon pisteitä, mutta yletöntä suitsutusta sille ei suotu.

- Yllättävän pehmeä. Ihan kiva, muttei mikään mieletön makuelämys, muotoilee Ilta-Sanomien kuvatoimittaja Pia Hauskaviita.

Autobar-kahviautomaattien laitehoitaja Anne Pyvi sen sijaan nyrpisti Rainbow-kahville nenäänsä.

- Ei mitään hyvää sanottavaa, Pyvi tylyttää testivoittajaa.

Kauas Rainbow'n kahvista ei jäänyt Euroshopper-kahvi. Se sai kuitenkin raadilta tylyjä arvioita.

- Maistuu samalta kuin automaattikahvi. Ei tuoksu miltään. Tämä on tosi pahan makuista, Ilta-Sanomien toimittaja Tiina Saari arvostelee.

- Kitkerää. Hyvästä kahvista jää miellyttävä jälkimaku suuhun. Tämä maistuu samalta kuin palanut saunavihta, Freese kuvailee.

Selvästi pahnanpohjimmaiseksi IS:n suuressa halpakahvitestissä jäi Lidlin Perfetto Café. Se maistui kaikkien testiryhmäläisten mielestä pahimmalta. Pelkkä kahvin hajukin herätti vuoden baristassa inhonväristyksiä.

- Tämä haju alkaa oksettaa. Kuvottava haju. Aivan kammottava maku, joka on jotain palaneiden maapähkinöiden ja autonrenkaiden väliltä, Freese kauhistelee.

Muut testiryhmäläiset ovat yhtä mieltä Freesen kanssa.

- En edes tunnista juovani kahvia, Hauskaviita väittää.

- Kitkerän ja pahanmakuista. Aivan kuin yskänlääkettä, Saari pudistelee päätään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit