Tutkijat säikähtivät kananugettien todellista sisältöä: "Tipahdin kanveesiin"

Julkaistu: , Päivitetty:

Mississippiläiset  tutkijat pöyristyivät tutkittuaan kahden suuren amerikkalaisen pikaruokaketjun kananugettien koostumuksen.
Mississippin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan UMMC:n professori Richard deShazo ja jacksonilaisen Baptist Medical Center -sairaalan patologi, tohtori Steven Bilger tekivät kahden nimeämättömän pikaruokaketjun kahdelle sattumanvaraisesti valitulle kananugetille ruumiinavauksen.

Tohtori Bilger valmisti näytteistä mikroskoppipreparaatit, joiden avulla nugettien koostumus analysoitiin siivu siivulta.

- Tipahdin kanveesiin. Olin lukenut muista raporteista, mitä niissä sanottiin olevan ja en uskonut sitä. Olin ällistynyt nähdessäni näytteet mikroskoopin alla, professori deShazo kertoi UMMC:n lehdistötiedotteessa.Tutkimusselosteen mukaan ensimmäisen ruokalaketjun nugetissa oli arviolta 50 prosenttia lihaa ja loppuosuus koostui pääosin rasvasta, verisuonista ja hermokudoksista. Voimakkaammilla suurennoksilla paljastui, että näytteissä oli runsaasti ihon tai sisäelinten kalvojen epiteelikudosta.

Toisen pikaruokaketjun näytteessä oli noin 40 prosenttia. Myös tässä näytteessä oli runsaasti rasvaa, jänteitä ja luukudosta.

Tohtori deShazon mukaan vaikuttaa siltä, että jotkin yritykset ovat käyttäneet valkoisen kananlihan sijaan nugeteissaan keinotekoista kanaosien sekoitusta, joka on leivitetty ja paistettu rasvassa.

- Tämä on todellisuudessa kanan sivutuote, jossa on runsaasti kaloreita, suolaa, sokeria ja rasvaa. Tämä on hyvin epäterveellinen vaihtoehto. Vielä pahempaa on se, että ne maistuvat hyvältä ja lapset rakastavat niitä, deShazo totesi tutkimustuloksista.
Professori deShazo muistuttaa, ettei selvityksen tarkoituksena ollut tehdä kattavaa kartoitusta kaikkien suurten pikaruokaketjujen kananugeteista. 

- Olen huolissani siitä, että nämä muodostavat merkittävän osan ihmisten ruokavaliosta. Erityisesti lasten keskuudessa.  Kun mikä tahansa ruoka-aine paistetaan joudutaan ongelmiin, koska siihen lisätään runsaasti kaloreja. Ja me syömme mieluummin kananugetteja kuin tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, deShazo huomautti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt