Ruokauutiset

Olo muuttaa – Emo jää

Julkaistu:

Mestarikokki Pekka Terävän tähdittämä ravintola Olo muuttaa elokuussa 1810-luvulla rakennettuun Lampan taloon Helsingin Kauppatorin laidalle.
Kiinteistökeinottelun ja luokattoman remontoinnin miltei tuhoama arvotalo siirtyi Hartwall Capitalin omistukseen viime vuonna ja tuo sijoitusyhtiö kutsui mm. Olon uuden talon vuokralaiseksi.

Samalla Hartwall Capital kunnostaa osaa talostaan omia toimintojaan varten. Jos Olo siirtyy pois syntyjuuriltaan, niin Hartwall palaa sinne, sillä Victor Hartwall perusti 1836 kivennäisvesitehtaan aivan kulman taakse Sederholmin taloon.

Petri Lukkarisen ja Pekka Terävän omistama Olo valittiin äskettäin äänestyksessä Suomen parhaaksi ravintolaksi.

Muuton yhteydessä ravintola saa paitsi lisää asiakaspaikkoja, myös uusia omistajia, kun Olon salista tuttu ravintolapäällikkö Katja Henttunen ja keittiön tasosta vastannut Jari Vesivalo tulevat mukaan.

-    Vanhan Olon paikalle avataan Emo ja sen kainaloon tulee Gastrobaari ja sitten meille tulee vielä viinabaari, kertoo Pekka Terävä keskellä rakennustyömaataan.

Pekka Terävä on innoissaan projektista, sillä hän on nyt ensimmäisen kerran voinut alusta asti suunnitella ravintolan keittiötäkin omien tarpeidensa ja toiveittensa mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt