Ruotsalaisravintolalla yllättävä kevätmenu: "Ammutaan lumen aikaan ja syödä suojasäällä"

Julkaistu:

Tukholmalaisravintola tarjoilee varista keväisin.
Tukholmassa sijaitseva ravintola Tennstopet valmistautuu jälleen toteuttamaan jokakeväistä perinnettään.

Huhtikuussa sen ruokalistalle ilmestyy harvinainen herkku, jota tarjoillaan nimellä "kevätvaris".

- Se maistuu vähän kuin riistan ja siipikarjan risteytykseltä, kertoo Tennstopetin ravintolapäällikkö Claes Nilsson.

Tarjolla oleva variksenliha on peräisin Södermanlannin maakunnasta Keski-Ruotsista. Siellä asuva metsästäjä toimittaa ravintolaan joka kevät noin 200 nuorta varista, jotka hän ampuu ruokittuaan niitä tovin.

Nilssonin mukaan kysyntä on kova. Suurimpana syynä ei kuitenkaan ole maku.

- Luulen, että se on enemmänkin hauska juttu, hän arvelee.

Varis tarjoillaan melko matalalämpöisenä, jotta se olisi mahdollisimman mureaa. Ennen paistamista lihaa marinoidaan punaviinissä useiden päivien ajan.

"Ne täytyy ampua lumen aikaan"


Varista halajavien kannattaa toimia nopeasti. Ravintola kaavailee tarjoavansa sitä vain muutaman päivän ajan, ainakin huhtikuun 10.-11. päivänä.

Pöytävarauksia kyseiseen ajankohtaan otetaan parhaillaan.

Syynä variksen rajoitettuun syöntiaikaan on se, että linnun  maku on parhaimmillaan keväällä, jolloin se on vielä nuori.

- Ne täytyy ampua lumen aikaan ja syödä suojasään aikaan. Varis alkaa maistua pahalta sen jälkeen kun se on syönyt paljon ja lihonut, Nilsson kertoo.

Tennstopetin kevätperinteestä kertoi Aftonbladet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt