Uskomatonta, mutta totta! – Savolaismiehet kokkaavat gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä

rac

Julkaistu:

Miksi tyytyä kahvinkeittoon, kun monipuolisella laitteella voi laittaa myös ruokaa? Neljän savolaismiehen lokakuun alussa ilmestyvässä kirjassa on toistakymmentä reseptiä ja vinkkejä siitä, miten saat valmistettua gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä.
Katso videolta, miten kirjan annos karitsanfileetä, maa-artisokkasipsejä ja porkkanapyreetä valmistuu. Resepti on nähtävissä kokonaisuudessaan kirjassa.

Kirja on höystetty lupsakkaalla savolaishuumorilla ja hyvällä fiiliksellä. Asiansa osaavaan tiimiin kuuluvat idean isä, vallattoman mielikuvituksen omaava Antti Karppinen, keittiömestari ja ravintoloitsija Aki Hiltunen Ravintola Vintistä, ruokakuvaukseen erikoistunut valokuvaaja Mikko Pitkänen ja copywriter Pekka Nurmi.

Kirjan idea on hautunut Karppisen mielessä jo vuosikymmenen. Unelmasta tulee totta lokakuussa, kun keittokirja "You did what?!" Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä (Tammi) näkee päivänvalon.

- Kirja ei ole vitsi, se on tehty rakkaudesta ruokaan ja hyviä, laadukkaita ja kotimaisia raaka-aineita kunnioittaen, kokki ja ravintoloitsija Aki Hiltunen sanoo ylpeänä.

Yksinkertaisista, mutta laadukkaista raaka-aineista syntyy kirjassa kuusi kolmen ruokalajin menua.

Kahvikeitin on kätevä kokkausväline. Se on pieni, joten se mahtuu pienimpäänkin yksiöön. Se on ekologinen ja monipuolinen.

Kahvinkeittimellä voi hauduttaa, höyryttää, kuullottaa ja ”keittää”. Sillä voi ryöpätä, uuttaa ja suodattaa. Keittäminen tapahtuu tosin alle 100-asteessa, sillä kahvinkeittimen veden lämpötila nousee korkeimmillaan noin 92-96 asteeseen.

Tämä on köyhän miehen sirkulaattori, Hiltunen naurahtaa.

Vakumoidun raaka-aineen vesihauteessa kypsentäminen eli sous vide -kypsennys on suosittu tapa tehdä ruokaa. Kahvinkeittimen avulla onnistut tässä kotonakin. Laadukkaassa kahvinkeittimessäkin voi lämpövastuksen tehon säätää. Tarkista kirjan reseptistä aina suosituslämpötila.

- Kyllä meille saa nauraa, mutta naurakaa meidän kanssa, pojat veistelevät.

Kirjailijat toivottavat kaikille kotikokeille nautinnollisia kokkaushetkiä, mutta omalla vastuulla. Kahvinkeittimet ovat erilaisia ja huonosti puhdistettuihin osiin monissa kotikeittimissä on jäänyt pinttynyt kahvin tuoksu. Etenkin videolla näkyvää liekitystä he eivät suosittele, se toteutettiin valvotuissa olosuhteissa ammattilaisten toimesta.

- Tervetuloa  maistamaan!  Lokakuusta alkaen siilinjärveläinen Ravintola Vintti tarjoilee kahvinkeittimellä valmistettua annosta, keittiömestari Hiltunen vinkkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt