Ruokauutiset

Mika Palonen valmistautuu Bocuse d'Or Euroopan kilpailuun - treeniä jopa 50 tuntia viikossa!

Julkaistu:

IS pääsi seuraamaan keittiömestari Mika Palosen harjoituksia maailman arvostetuimman ruoanvalmistuskilpailun Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailuun.

Bocuse d'Or on maailman arvostetuin ruoanvalmistuskilpailu, joka on nimetty ranskalaisen keittiömestarin Paul Bocusen mukaan.

Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailu käydään Brysselissä 20.-21.3. Suomea kilpailussa edustaa keittiömestari Mika Palonen, joka on valmistautunut kilpailuun täysipäiväisesti syyskuusta alkaen. Harjoitustunteja on kertynyt jopa 50 tuntia viikossa ja pääasiallisena harjoittelupaikkana on toiminut talviteloilla olevan Pickala golfklubin ravintola.

Valmistautuminen maailman arvostetuimpaan kokkikilpailuun on joukkuepeliä. Pääosan esittäjä tarvitsee tuekseen kokeneen valmentajakaartin ja tutkaparikseen osaavan assistentin. Suomen Bocuse d´Or -tiimissä Mika Palosen kanssa keittiössä puurtaa Juho Ekegren.

Bocuse d´Or -kilpailun sääntöjen mukaan assistentin pitää olla alle 23-vuotias. Kun nuorta talenttia tarvittiin, ravintola Olossa työskentelevä Juho Ekegren oli Suomen joukkueen presidenttinä toimivan Pekka Terävän listan kärjessä.
- Kun Pekka tarjosi näin ainutlaatuista tilaisuutta, niin asiaa ei tarvinnut kauaa miettiä, Juho toteaa.

Mikan valmentajana toimii keittiömestari Henry Tikkanen. Henkilökohtaisen valmentajan lisäksi Mikan taustalla vaikuttaa arvovaltainen kaarti suomalaisia huippukokkeja. Kisaorganisaatiota johtaa Suomen joukkueen presidentti Pekka Terävä. Hän toimii kilpailuissa tuomarina, mutta vaikuttaa myös kilpailun kulisseissa.
-Presidentin asema antaa hyvän mahdollisuuden lobata Suomea ja suomalaista gastronomiaa. Tietenkin myös kehun Suomen edustajaa niin paljon kuin ehdin ja kehtaan, Pekka Terävä sanoo.

Palosen valmistautuminen kilpailuun on loppusuoralla ja viimeiset kuukaudet on keskitytty annosten hienosäätöön, yksityiskohtien ja makunyanssien paranteluun.
-Vähän tietysti jännittää. Pidän pahimpina kilpakumppaneinani muita pohjoismaalaisia kilpailijoita, Palonen sanoo hymyillen.

Palonen lähtee Brysselin kilpailupaikalle 15.3. ja kilpailee Brysselissä 21.3.

Euroopan kilpailun 20 maan joukosta 12 parasta pääsee MM-loppukilpailuun Lyoniin, joka järjestetään vuonna 2013. Suomen tavoitteet kilpailussa ovat korkealla. Menestyminen Euroopan kilpailussa auttaa pärjäämään myös loppukilpailussa, jossa mitalisija olisi Suomen ruokaosaamiselle merkittävä saavutus. Tähän mennessä Suomen paras sijoitus loppukilpailussa on 5. sija vuosilta 2011 ja 1999.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt