Ruokauutiset

Fredin ja Junnun Oivasta stadilainen ruokapaikka

Julkaistu:

Kallion legendaarinen ravintola Oiva on vaihtanut omistajaa. Luvassa ei kuitenkaan ole kiinalaista, sushia eikä kebabia!
Juha Vainion sanoilla ja Fredin tulkinnalla valtakunnan tietoisuuteen noussut Helsingin Kallion Oiva vaihtaa omistajaa. Edelleenkin saa Oivan portsari lantin, ”jonka velkaa jäin”, sillä:

- Jatkamme Oivan perinteen vaalimista uudistamalla sisustuksen huomaamattomasti, talon uusi emäntä Johanna Rönkkö lupaa.

Kiinteän ruoan sijasta Oiva on keskittynyt viime vuosina enemmän nestemäisiin tuotteisiin, mutta nyt uusi omistaja lupaa muutoksen.

Tuomme lounaalle stadilaisen menyyn: klassikkoruokia hyvistä raaka-aineista itse tehtyinä ja kaikille sopivaan hintaan, Rönkkö sanoo.

Hän on toiminut pitkään ravintolan päällikkönä ennen yrittäjäksi ryhtymistään ja tuntee väkensä.

Viimeksi kuluneet 20 vuotta Oivan omisti Kantri Oy ja sitä ennen mm. Hildenin leipomot, Fazerin GO Inn ja Kantaravintolat Oy.

Vuonna 1940 nykyisiin tiloihin muuttanut ravintolalegenda on toiminut Kallion aivan sydämessä, Kolmannen linjan ja Porthaninkadun kulmassa. Jo sitä ennen se toimi puutalossa samoilla kulmilla.

Ja sen legendaarisen kappaleen lauloi Fredi 1968 iskelmässä Kolmatta linjaa takaisin. Juha Vainion oiva sanoitus ja Fredin oiva tulkinta teki lähtemättömän vaikutuksen suomalaisiin monessa polvessa. Mm. Petula Clarkin esittämä alkuperäisteos Beautiful in the rain on tuskin missään ollut yhtä suosittu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt