Shaksuka

Shakshuka on Lähi-Idän yksinkertaista kotiruokaa, jota voi varioida sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Kun shaksukaan lisää valkosipuliperunoita, se ruokkii isonkin porukan.

3.3. 8:49
Määrä4
Valmistusaika1 tunti 30 minuuttia

tomaattikastike

  • 1 rkl

    öljyä

  • 2

    punaista paprikaa

  • 1

    punasipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 2 tl

    jeeraa

  • 2 tl

    jauhettua paprikaa

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 3/4 tl

    suolaa

  • 1 tlk

    kirsikkatomaatteja

  • 2 dl

    vettä

valkosipuliperunat

  • 700 g

    perunoita

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 3/4 tl

    suolaa

  • 2 tl

    kuivattua rosmariinia (tai 2 rkl tuoretta)

paistamiseen

  • öljyä

lisäksi

  • 4

    kananmunaa

päälle

  • tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa

■ Tee ensin tomaattikastike. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kasarissa tai kattilan pohjalla ja paista kasviksia reilun 5 minuutin ajan. Kääntele mausteet joukkoon ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kirsikkatomaatit ja vesi ja jätä hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä noin tunniksi.

■ Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Keitä perunat lähes kypsiksi suolatussa vedessä, kannen alla kattilassa. Valuta keitinvesi ja kuivaa perunat talouspaperilla. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunat rapeiksi joka puolelta. Lisää suola, valkosipulinkynnet ja rosmariini loppuvaiheessa (jotta valkosipuli ei pala).

■ Kaada hautunut tomaattikastike perunoiden päälle. Tee kastikkeeseen (kauhan pesällä) kolot ja riko kananmunat niihin. Laita kansi päälle ja anna munien kypsyä noin 10 minuuttia.

■ Hienonna pinnalle tuoreita yrttejä. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit