tomaattikastike
1 rkl
öljyä
2
punaista paprikaa
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
raastettua inkivääriä
2 tl
jeeraa
2 tl
jauhettua paprikaa
1 tl
kurkumaa
3/4 tl
suolaa
1 tlk
kirsikkatomaatteja
2 dl
vettä
valkosipuliperunat
700 g
perunoita
4
valkosipulinkynttä
3/4 tl
suolaa
2 tl
kuivattua rosmariinia (tai 2 rkl tuoretta)
paistamiseen
öljyä
lisäksi
4
kananmunaa
päälle
tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa
■ Tee ensin tomaattikastike. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kasarissa tai kattilan pohjalla ja paista kasviksia reilun 5 minuutin ajan. Kääntele mausteet joukkoon ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kirsikkatomaatit ja vesi ja jätä hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä noin tunniksi.
■ Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Keitä perunat lähes kypsiksi suolatussa vedessä, kannen alla kattilassa. Valuta keitinvesi ja kuivaa perunat talouspaperilla. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunat rapeiksi joka puolelta. Lisää suola, valkosipulinkynnet ja rosmariini loppuvaiheessa (jotta valkosipuli ei pala).
■ Kaada hautunut tomaattikastike perunoiden päälle. Tee kastikkeeseen (kauhan pesällä) kolot ja riko kananmunat niihin. Laita kansi päälle ja anna munien kypsyä noin 10 minuuttia.
■ Hienonna pinnalle tuoreita yrttejä. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.