1
isohko bataatti
1
punainen paprika
1
punasipuli
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
jauhettua kardemummaa
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 tlk
(400 ml) kookosmaitoa
3 dl
vettä
½
kasvis(tai kana-)liemikuutio
½ rkl
srirachaa
1 tl
vaahterasiirappia (tai hunajaa)
Päälle
paahdettuja kookoslastuja tai -hiutaleita
■ Kuumenna uuni 200 asteeseen.
■ Kuori ja paloittele bataatti pieneksi, paloittele paprika isommaksi. Kuori ja paloittele punasipuli isoiksi paloiksi. Kääntele kasvisten joukkoon öljy ja mausteet ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda kasviksia noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
■ Kaada paahdetut kasvikset tehosekoittimeen ja lisää kookosmaito, vesi, liemikuutio ja vaahterasiirappi. Anna koneen käydä, kunnes keitto on sopivan paksua, lisää vettä tarvittaessa. (Voit myös soseuttaa kaiken kattilassa sauvasekoittimella)
■ Kiehauta keitto uudelleen kiehuvaksi. Paahda sillä aikaa kookoslastuja tai -hiutaleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lusikoi keittoannosten päälle.