Uuniperunat pestokanalla

Italialaishenkiset uuniperunat syntyvät parin raaka-aineen voimin.

Reikien pistely auttaa höyryä karkaamaan perunoista, eivätkä perunat ”räjähtele” uunissa. Rapeutta kuoriin saa sivelemällä perunoihin öljyä sekä laittamalla ne aluksi 220 asteeseen ja madaltamalla sen jälkeen.

7.2. 9:25
Määrä4
Valmistusaika1 tunti 10 minuuttia
  • 4

    isoa Rosamunda-perunaa

  • öljyä, suolaa ja pippuria

  • 2

    (kevyesti suolalla ja pippurilla maustettua) kypsää kanan rintafileetä

  • 100 g

    tuorejuustoa

  • 2 rkl

    vihreää pestoa

lisäksi

  • 3 rkl

    voita

  • 2 rkl

    pinjansiemeniä

  • basilikan lehtiä

■ Kuumenna uuni 220 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Pistele perunoihin reikiä ja hiero pintaan hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Kypsennä 20 minuuttia. Laske lämpö 180 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia.

■ Revi/leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pesto.

■ Halkaise perunat ja sekoita sisusta lusikalla. Lusikoi voita sisään ja sekoita tasaiseksi. Täytä perunat kanatäytteellä.

■ Ripottele pinnalle pinjansiemeniä ja basilikan lehtiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit