4
Rosamunda-perunaa
öljyä ja suolaa
3 rkl
voita
täyte
200 g
herkkusieniä
1 rkl
voita tai öljyä
¼ tl
suolaa
1 prk
(200 g) kermaviiliä
1 ps
sour&cream -dippiä
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
■ Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Pistele perunoihin reikiä ja hiero pintaan hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Kypsennä noin 1 tunti 15 minuuttia riippuen perunoiden koosta.
■ Tee sillä aikaa täyte. Viipaloi herkkusienet. Paista pannulla rasvassa rapeaksi. Mausta suolalla. Sekoita kermaviili, dippijauhe ja ruohosipuli keskenään. Sekoita hieman jäähtyneet herkkusienet joukkoon.
■ Halkaise perunat ja sekoita sisusta lusikalla. Lusikoi voita sisään ja sekoita tasaiseksi. Täytä perunat sienitäytteellä.