Harissalla maustettu chorizo-gnocchivuoka

Puolessa tunnissa syntyvä uunivuoka on helppo tuplata tai triplata isommalle joukolle.

Italialaiselle ruualle sopii tietysti italialainen klassikkoviini.

7.2. 8:50
Määrä4
Valmistusaika30 minuuttia
  • 1

    (puna)sipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 200 g

    chorizoa pötkössä

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    harissaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 tl

    fenkolinsiemeniä

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1 ps

    (500 g) gnoccheja

  • 2 tlk

    tomaattimurskaa

  • 125 g

    pieniä mozzarellapalloja

  • ½

    ruukkua basilikan lehtiä

(päälle)

  • (½ ruukkua basilikan lehtiä)

■ Kuumenna uuni 225 asteeseen.

■ Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele chorizo pieneksi.

■ Paista chorizoa omassa rasvassaan muutaman minuutin ajan. Lisää sipuli ja jatka pari minuuttia, lisää vielä valkosipuli, harissa ja mausteet ja jatka 3 minuuttia.

■ Keitä sillä aikaa gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

■ Kääntele gnocchit, chorizo-sipuliseos, tomaattimurskat, mozzarellapallot ja basilikan lehdet keskenään ja kaada uunivuokaan.

■ Kypsennä noin 10 minuuttia. (Hienonna pinnalle lisää basilikaa)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit