Omenapiirakka-viskisour

Viskisour on huipputrendikäs. Perinteistä on paranneltu maustamalla coctail itse tehdyllä omenapiirakkasiirapilla.

Pidä kaikki raaka-aineet jääkaapissa ennen sheikkaamista.

7.2. 8:44
Määrä2
Valmistusaika20 minuuttia + siirapin jäähtyminen

Omenapiirakkasiirappi

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 1 dl

    sokeria

  • 2 ½ dl

    omenamehua

  • 1 tl

    jauhettua kanelia/piparkakkumaustetta

  • 1 tl

    vaniljauutetta

  • 1

    omena paloina

Lisäksi

  • 8 cl

    viskiä

  • ½ dl

    sitruunamehua (1 pieni sitruuna)

  • ½ dl

    omenapiirakkasiirappia

  • 2

    kananmunan valkuaista

  • jäitä

(Päälle)

  • (omenaviipaleita ja kanelia)

■ Mittaa omenapiirakkasiirapin ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia, painele välillä omenapaloja pienemmäksi perunasurvimella vastaavalla painellen. Siivilöi ja anna jäähtyä.

■ Mittaa viski, sitruunamehu, omenapiirakkasiirappi, valkuaiset ja jäät shakeriin (tai muuhun kannelliseen astiaan) ja ravista voimalla ainakin puolen minuutin ajan, kunnes shaker tuntuu kylmältä.

■ Siivilöi kahteen lasiin ja koristele.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit