2 dl
kokonaisia kaurasuurimoita (tai paksuja kaurahiutaleita, kuten Myllärin Kiireetön Kaurahiutale)
1 l
(rasvaista) mantelijuomaa (Barista)
1 tl
suolaa
2 rkl
voita
marja-taatelikompotti
10
kivetöntä pehmeää taatelia
1 ½ dl
vettä
400 g
erilaisia pakastemarjoja
1 1/2 rkl
sokeria
1
kanelitanko
(mintun lehtiä)
■ Kuumenna uuni 100 asteeseen.
■ Voitele vuoka tai pata ja mittaa kaurasuurimot, mantelijuoma ja suola vuokaan. Sekoita. Lusikoi voi nokareina päälle.
■ Kypsennä kannen alla yön yli, noin 8 tuntia.
■ Tee marja-taatelikompotti. Hienonna taatelit ja laita veden kanssa kattilaan. Keitä hetken aikaa, kunnes taatelit pehmenevät ja vesi haihtuu. Lisää (jäiset) marjat, sokeri ja kanelitanko ja jatka keittämistä 5 minuutin ajan. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua puuron kanssa.