Mantelinen kaurapuuro ja marja-taatelikompotti

Maailmassa ei ole montaa yhtä ihanaa ruokaa kuin yön yli hiljalleen hautunut samettinen uunipuuro.

Valitse kokonaiset suurimot tai isot hiutaleet sekä täysrasvainen maito - äläkä unohda voita.

7.2. 8:22
Määrä4
Valmistusaika15 minuuttia + puuron kypsyminen yön yli
  • 2 dl

    kokonaisia kaurasuurimoita (tai paksuja kaurahiutaleita, kuten Myllärin Kiireetön Kaurahiutale)

  • 1 l

    (rasvaista) mantelijuomaa (Barista)

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    voita

marja-taatelikompotti

  • 10

    kivetöntä pehmeää taatelia

  • 1 ½ dl

    vettä

  • 400 g

    erilaisia pakastemarjoja

  • 1 1/2 rkl

    sokeria

  • 1

    kanelitanko

  • (mintun lehtiä)

■ Kuumenna uuni 100 asteeseen.

■ Voitele vuoka tai pata ja mittaa kaurasuurimot, mantelijuoma ja suola vuokaan. Sekoita. Lusikoi voi nokareina päälle.

■ Kypsennä kannen alla yön yli, noin 8 tuntia.

■ Tee marja-taatelikompotti. Hienonna taatelit ja laita veden kanssa kattilaan. Keitä hetken aikaa, kunnes taatelit pehmenevät ja vesi haihtuu. Lisää (jäiset) marjat, sokeri ja kanelitanko ja jatka keittämistä 5 minuutin ajan. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua puuron kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit