Kruchenikit eli ukrainalaiset lihakääryleet

Kruchenikit ovat ukrainalaisia lihakääryleitä, jotka ruokkivat nälkäisimmänkin.

Kääryleiden kiinnittäminen narulla tai tikulla ei ole tarpeen, sillä leivitys pitää ne kiinni.

7.2. 8:15
Määrä8 kpl
Valmistusaika55 minuuttia
  • 500 g

    porsaan ulkofileetä

  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

  • 2

    pientä sipulia

  • 200 g

    tuoreita herkkusieniä

Paistamiseen

  • voita

Lisäksi

  • 200 g

    juustoa (raasteena)

Leivitys

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 1

    kanamuna

  • 1 dl

    korppujauhoja

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

■ Kuori ja hienonna sipulit hyvin hienoksi, hienonna herkkusienet pieneksi. Kuumenna voi pannulla ja paista ensin sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää sienet pannulle ja paista noin 10 minuutin ajan, kunnes kaikki neste on irronnut sienistä.

■ Leikkaa sillä ulkofilee noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja nuiji ohuiksi. Ripottele suolaa ja pippuria molemmin puolin.

■ Lusikoi sieni-sipulitäytettä possunfileiden toiseen päähän. Laita päälle juusto pieninä paloina tai raasteena. Kääri rulliksi.

■ Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko kananmuna toiselle ja laita korppujauhot kolmannelle.

■ Pyöritä lihakääryleet ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kääryleet kypsiksi voi-öljyseoksessa pannulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit